Selasin vuosi sitten kirjoitettua blogipäivitystä. Olin kirjoittanut näin:

"Onkohan meillä ensi vuodelle mitä tavoitteita. Täytyypä kysyä Iskältä. Iskä kertoi, että pääasia on, että Onni toimii entistä paremmin ensi syksynä metsällä. Meidän on ehkä hankala laittaa tarkkoja tavoitteita, koska oomma niin amatöörejä... Heh heh... Sanotaan sillä tavoin vaikka, että Nome-B- eli kylmän riistan metsästyskokeessa olisi mukava saada tulos. Ihan sama mikä palkinto, kunhan kaikki kokeet eivät päätyisi täydelliseen tötöilyyn ja harhailuun. Vaikka sekin varmasti joissain kokeissa on tuloksena. Ei tätä onneksi itsensä takia täysin tehdä. Katsotaan miten on onnistunut koiran kanssa harjoittelemaan ja onko harjoitellut oikein. Kuten useasti on todettu, koirahan osaa. Se on vaan ihminen mikä aina mokailee ja ei osaa kertoa koiralle mitä tarkoittaa eri käskyillä.

Tokossa Äiskä tietää ensi vuonna mitä tahtoo. Onni on osoittautunut sen verran päteväksi tyypiksi, että tavoitteena on kolme kappaletta avoimen luokan ykköstuloksia. Edessä olisi siis nousu luokkaa ylemmäs. Sitten katsellaan missä mennään. Onneksi meitä tsemppaa niin moni ihminen! Hymy Ennen kuin koira makaa tassut taivasta kohti, nostetaan tässä blogissa toivottavasti malja tottelevaisuusvaliolle. Onneksi Äiskä on näin paljon Iskää vaatimattomampi...

Onnille on suunnitteilla ensi vuodeksi mahdollisesti mejä- (metsästyskoirien jäljestämiskoe) ja vesipelastuskurssit (Vepe). Vepestä ehkä soveltuvuuskoe. Koira on innokas kaikkea kokeilemaan, että silloin voi kokeilla. Pääasia, että Onnilla on kivaa ja se pitää hauskaa. Mikäli poika alkaa väsähtää, jätetään harrastuksia pois. Onneksi nuo jakautuvat aika hyvin eikä päällekkäisyyksiä liiemmin tule. Tuntuu lähinnä siltä, ettei Onnille saa tarpeeksi harrastamista, vaan se on sitten juoksentelua pitkin metsiä ja teitä.

Tavoitteita onkin nyt muille jakaa. Ei pidä unohtaa tuota pientä nurkassa nuokkuvaa pyryharakkaa. Se vaan jotenkin on meille Onnin kaveriksi kulkeutunut eikä sen soisi pekkaa pahemmaksi jäävän. Toivotaan, että yhteiselo lutviutuu yhtä hyvin kuin Onnin kanssa."

Tähän täytyykin huomisen puolella pureutua tarkemmin ja asettaa vuodelle 2012 sitten ihka uudet tavoitteet... :)