Eilen ja tänään Onni on päässyt tekemään linjaharjoituksia. Vihdoinkin! Eilen minulla meinasi päästä itku, kun katsoin Onsin toikkarointia. Ei kuunnellut pilliä yhtään ja sohelsi miten sattuu. Mietin, että noinkohan sitä kesällä startataan avoimessa luokassa. Eihän siitä ollut ketään muuta syyttäminen kuin itseään. Harjoitus oli liian vaikea pidettyyn taukoon nähden. Pyryllä oli eilen taas - yllätys yllätys - tokotreenit: kokeenomaisesti liikkeet läpi. Aivan tosi nätisti teki. Virtaa oli aika paljon ja se heijastui pienenä edistämisenä alkuseuruutuksissa.

Onnilla oli tänään toinen ääni kellossa ohjausharjoituksissa. Pohjanahan meillä on urheilukentälle kolattu noin 70 metriä pitkä kolausura. Puolivälissä ja loppupuolella on kaksi poikittaista kolauslinjaa, noin 20 metriä keskiuralta päähänsä.

Matikaiselle tehtiin seuraavanlainen harjoitus:

- 2 x eteenlähetys koko matkalta

- 2 x eteenlähetys siten, että koira 10 metrin päässä kasvot ohjaajaan päin

- 1 x lähetys risteyksen kohdalta sivusuuntaan per puoli, etäisyys ohjaajan ja koiran välillä 10 metriä.

- 1 x lähetys eteen + sivusuuntaan siten, että lähetys ensimmäisen risteyksen kohdalta. Damit sivuilla ja yksi takana

- 3 x lähetys siten, että koira ohittaa ensimmäisen risteyksen ja hakee ohjatusti damit viimeisten sakaroiden päästä sekä suoran perältä.

- 1 x pitkä linja suoraan

Kaikissa mahdollisissa kohdissa pillitykset ja ohjaukset. Onni oli toiminut kuin junan vessa. Kerran oli ohjauksessa lähtenyt vasemmalle, kun oli pitänyt lähteä taakse. Tähän oli pysäytetty ja tehty harjoitus uudelleen. Joka tapauksessa koiraa ei saa päästää ottamaan damia ylös eli saamaan palkintoa, jos tekee väärin. Ilmeisesti asiat ovat hautuneet yön aikana Onnin päässä, sillä harjoitus ei juuri eilistä helpompi. Tietenkin jos huomaa, ettei koira osaa kannattaa palata harjoituksen siihen vaiheeseen jossa onnistui. Toivoa siis on.

Pyry kävi tänään tekemässä pienen viimeistelytreenin tokon osalta. Treeni kesti ehkä 10 minuuttia, mutta siinä ajassa on ehditty tehdä kaikki koesuoritukset kerran läpi. Aikaa ei kulu enempää, jos koirakolla onnistuvat liikkeet. Pyryn kontakti on parantunut tosi paljon, vaikkakin tänään oli taas alussa ollut pientä edistämistä seuraamisessa. Koepaikalla täytyy siis hieman tehdä pihalla seuruutusta, että liika höyry pääsee pois. Ei enää montaa päivää kokeeseen. Kun se saadaan pakettiin, otetaan Pyrylläkin linjan alkeita. Voin vaan kuvitella millaista settiä tulee, kun höyry häyrinen pääsee kehiin. Parempi varmaan, että en mene edes katsomaan koottuja toilailuja. Mielummin sitten, kun on homma opittu. JOS on opittu. Luotan Iskän taitoihin täysin, mutta Pyry saattaa olla melko innokas oppilas.