Onni Matikaisella on ollut vauhdikas viikonloppu. Lauantaina Iskä vei Onnin aamusta juoksulenkille. Mönni oli aika sippi kun tulivat kotiin. Litki vain tassunpohjiaan. Kului ehkä viisi minuuttia ja koira kuorsasi täysillä.

Lähdettiin Iskän ja Spinski-tädin kanssa käymään kaupoissa. Kävimme parissa eläintarvikeliikkeessä ja Spinskin kanssa teimme tiukkaa vertailua pehmythäkeistä sekä pentuleluista. Onnille mukaan tarttui iso joulusukka, jota olen etsiskellyt pitkin marraskuuta. Ideahan oli tosiaan se, että joulukuun joka päivälle tonttu käy laittamassa sukkaan Omenalle jotain pientä mukavaa. Kuulin huhua, että neljäs päivä tulee jotain todella spesiaalia... Katselimme myös Hurtta-merkkisiä sade- ja fleeceasuja. Ovat aika arvokkaita, joten aion ostaa ne huuto.net-nettikaupasta. Sieltä saa niitä vähän käytettyinä huomattavasti edullisempaan hintaan. Sovitin myös pitkään haluamaani Hurtta-ulkoilupukua ihmisille. Nyt on siis koot siitäkin tiedossa.

Illalla menimme tässä lähistöllä Iskän kotona käymään ja olimme siellä yötä. Spinski-täti oli mukana menossa. Onni otti illan melkoisen rennosti lukuunottamatta herkullisen ydinluun järsimistä, tädin kiusaamista ja piilosleikkejä. Yöllä kuuntelin, kun Iskä ja Onni kuorsasivat vierekkäin kilpaa. Harmitti kyllä, kun en itse mahtunut nukkumaan. Piti ihan kunnolla raivata tietä itselle. Ilmeisesti reissu otti sen verran voimille, että taas tuo Onni nukkua rehottaa keskellä olohuoneen mattoa. Muualla hyvä, kotona paras. Niin se taitaa olla.