Pojat pääsivät eilen Enoon saamaan privaattikoulutusta noutajien metsästyskokeita varten. Opastamassa oli Heikki Nevalainen. Koiria oli meiltä kaksi, poikien kasvattajalta kaksi ja kouluttajan kaksi omaa noutajaa. Päivä oli hyvin opettavainen ja paljon uutta tarttui käteen. Ensimmäisenä oli vuorossa Pyry.

Plyyssin tehtävät:

1. Markkeeraus pellolta toiselle. Juuri ennen damia parin metrin levyinen oja. Matkaa noin 70 metriä. Pyry teki hienosti, mutta ensimäisessä palautuksessa oli hieman siksakannut ojan kohdalla. Toisella heitolla Iskä lähemmäs vastaanottamaan damia ja kannusti palautusta. Tässä ei mitään ongelmaa. Damit osuivat heinäpalstareelle, joten ne eivät olleet ihan suoraan nähtävissä.

2. Markkkeeraus eri paikasta, matkaa pidennettiin hieman. Tässä ei mitään ihmeitä.

3. Linja suoraan ojan yli peltopalstalta toiselle. Dami oli heitetty heinäpalstareen taakse varsinaiselle pellonsängelle eli koiran piti ylittää vielä heinikko. Linjat menivät hyvin. Äänenkäyttö Iskällä oli ollut vähintäänkin riittävää... :)

Hyvät Pyrylle, tänään oli taitopäivä :)

Oskari Olemattomattoman tehtävät:

1. Vietiin aluksi linjaa varten 50-60 metrin päähän metsänreunaan muistiin linjadamit. Sitten lämmittelymarkkeeraus sama kuin pöllöllä ensimmäisessä tehtävässä. Ei ongelmaa.

2. Heittäjä lähti etenemään pellolla ja heitti damin luvan saatuaan. Neljä koiraa oli yhteensä rivissä ja vuorotellen lähetettiin hakemaan koira heittoa. Matkaa oli alussa satakunta metriä ja välissä edelleen ojan ylitys. Lähetykset tapahtuivat niin viistoon kuin suoraan. Lopussa heittäjän edetessä kauemmaksi matkaa viimeisille markkeerauksille tuli yli 200 metriä.

3. Katsottiin markkeeraus noin 150 metrin päähän pellolle. Kulma tämän ja tulevan ohjauksen välissä noin 45 astetta.

4. Metsänreunassa olevat damit ylös ohjauksella. Haasteena kaksi ojan ylitystä sekä tien ylitys. Nämä tapahtuivat vinottain. Meni hienosti!

5. Otettiin ylös kolmostehtävässä katsottu markkeeraus ylös.

6. Sokkolinja vinottain tennispallolla. Tennispallo piilotettu ojaan. Etäisyys 15 metriä. Haasteena pallon läheisyys, pillitys melkein heti. Onni löysi pallon.

7. Eri metsänreunaan vietiin dameja piiloon koiran tätä näkemättä. Damit heitettiin metsän puolelle eli piti ylittää jälleen oja.

8. Walk-up. Markkeeraus katsottiin ja tämän jälkeen otettiin tehtävän 7 sokkolinja.

 ...jatkuu...