1298486009_img-d41d8cd98f00b204e9800998eHaettiin tuomarilta tänään kilpailukirja alokasluokan kokeen jälkeen ja ei ihan ollut helpoimmasta päästä lausua Onnin nimi. Onni on jatkossa sitten "Silversuffeli vai mikä tämä oli".

Tänään kävimme siis Pieksämäellä tottelevaisuuskokeessa ja Omena pokkasi sieltä viimeisen ykköstuloksen pistein 177. Onni sijoittui ryhmässään kolmanneksi. Sinänsä harmittaa, koska mahdollisuudet luokkavoittoon olisivat olleet. Luokan ykkösellä oli 180,5 pistettä. Niin tai näin, Onni sai samalla koulutustunnuksen TK1 nimensä eteen. Jee jee. Pisteet menivät seuraavanlaisesti:

Luoksepäästävyys 10. Tuomari katsasti tällä kertaa myös koirain hampaat.

Paikalla makaaminen 10. Ja ekalla kerralla maahan! Huh. Jännitin sitä ennen kisaa. Yksi koira karkasi paikaltaan, mutta Omppu oli viilipyttynä.

Seuraaminen kytkettynä 8. Pientä hepuliloikkaa ja vauhtisivuja. Huomaa, että koiraa ei oltu paljoa pakkasella liikuteltu. Oli kuin olisi ollut raketti takapuolen alla.

Seuraaminen taluttimetta 8,5. Pikkuisen paremmin, mutta tulta oli villahousuissa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Meidän bravuurimme onnistui.

Luoksetulo 9. Onni teki pienen "voimasivun". Neljäkymmentä kiloa tuli vauhdista kylkeen kuin Jutilan taklauksesta. Äiskä pikkuisen meinasi horjahtaa...

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5. Ei kuulema seurannut hyvin liikkeen alussa, mutta pysähtyi kuin seinään. Mielestäni tästä olisi pitänyt tulla enemmän pisteitä, mutta valitusoikeutta ei taida olla.

1298486143_img-d41d8cd98f00b204e9800998eEstehyppy 7. Onni loikkasi kuin esteratsu. Harmi vaan, että polvi kolahti esteeseen ja tuomarin mielestä hyppäsi liian kauas esteen taakse (?). Aina voi selitellä, mutta Onnin huomio meni täysin esteen vieressä aidan takana kälättäviin naisiin. Pyysin heitä olemaan hiljaa, mutta eivät vissiin sitten halunneet. Tuo este on ollut hieman murheenkryyni aiemminkin, mutta avoimessa luokassa tilanne helpottuu, kun saa hypätä esteeltä myös takaisin.

Yleisvaikutelma 9. Onni Matikaisen täytyy muuttaa sukunimi Virtaseksi ilmeisesti, on sen verran paljon virtaa koirassa parin viikon pakkaskauden jälkeen.

Semmoiset kisat siis nyt. Helppoja pisteitä menetettiin kohtuullisen paljon, mutta no can do. Ensi kerralla sitten yritetään uudelleen. Pyry oli Lilja-siskon luona leikkimässä tämän päivän ja voin kertoa, että talossa on pari kappaletta väsyneitä koiria. Pyry nukahti jo automatkalla kotiin.