1306580199_img-d41d8cd98f00b204e9800998eKävimme porukalla tekemässä maastossa pientä harjoitusta. Tällä kertaa riistaakin oli mukana monipuolisesti: sorsaa, varista, korppi ja pupukin löytyi. Lokit ainoastaan unohtuivat pakkaseen. Onnille olemme pitäneet viimeiset päivät totaalista huomioimattomuutta. Ei paijailua tai leikkejä. Ja voi vitsit, se toimi kuin tauti. Onni oli pitkästä aikaa täynnä energiaa ja vauhtia.

Ensin Onni haki hakuruudusta sorsan, variksen ja korpin hyvällä tatsilla. Teki töitä, ei jäänyt pyörimään lähiympäristöön. Ruutu olikin tarkoituksella tehty kapeaksi ja syväksi. Sitten tuli kaksoismarkkeeraus veteen. Kyseessä oli pienenpieni lampi. Muutoin meni tosi hienosti, mutta riistan kohdalta kaislikosta lähti lentoon tajuttoman kokoinen heinäsorsa. Pientä haastetta ja häiriötä treeniin.

Seuraavaksi Onni teki sokkolinjan. Matka oli tarkoituksella lyhyt, kun kysymyksessä oli kuitenkin sokko ja reitti kulki lammen vierustaa. Tässä hieman testattiin myös sitä, painavatko markkeeraukset koiraa pois linjalta. Eipä painaneet. Onni puksutti kuin punakone riistalle ja toi hienosti. Huomiota on kiinnitettävä siihen, että kanto-ote on parantunut huomattavasti. Enää ei mussuta suutaan, kun juoksee.

1306580848_img-d41d8cd98f00b204e9800998eViimeisimpänä oli noin sata metriä pitkä oleva jälki, joka kaartui hieman. Ensin katsoin, että lähti tekemään hakua nyt, mutta pääsi viimein kuitenkin jäljelle. Kun haju tuntui löytyvän, löytyi pupukin. Matikka tuli suupielet ylös kaartuneena kani suussaan Iskän luokse. Huomasi, että poika oli ylpeä: "kato Iskä minkä minä löysin tuolta!". Hienosti menneet treenit Onnin osalta kaiken kaikkiaan. Ruutua saisi mielestäni treenata vielä ja ottaa ylös vaihtelevan määrän riistoja. Kunnonkohotus jatkuu edelleen.

Pyry sai tehdä jälkelle jääneellä variksella pienen noutotreenin. Aluksi jäi nuuskimaan ja ihmettelemään vaakkua, mutta kannustuksen avulla toi sitten käteen. Tänään olemme ottaneet Pyryä varten lokin sulamaan. Jos ei kovasti satele vettä, teemme sillä pienen harjoituksen.