1316202389_img-d41d8cd98f00b204e9800998eAamulla oli iloinen yllätys odottamassa olohuoneen lattialla. Pyry oli syönyt savuluunsa loppuun, ilmeisesti tylsistynyt unenpuutteessaan ja kaivanut Äiskän lintat kaapista. Lintat eli kansankielellä kusluistimet ovat juuri ne läppöset jotka isketään jalkaan kun lähdetään pissittämään koiraa tai viemään roskista. Ja Äiskällä on linttojen lintat. Ne on ostettu vuonna kirnu ja peruna ulkomailta. Malli on todella yksinkertainen: pohjallinen, vähän reunoja ja ranteen paksuinen joustonauha kengän ympäri. Maailman mukavimmat lirpakkeet. Mutta. Mitäs se meidän pieni mies sitten tekikään. Lintoista oli kiskottu pohjalliset irti ja seposteltu ne ympäri olohuonetta noin milli kertaa kaksi palasiksi. Aamulla ennen töihin lähtöä löysin yhden kengän ja mietin minnehän se toinen on tullut.

Toisen kohtalo selvisi aamulla, kun vein Iskälle ruokatunnilla auton. Ryydiker oli yöllä tuonut Iskälle yöpöydälle luun, kengän ja yhden pohjallisen. Siinä vaiheessa kun se oli yrittänyt vaihtaa luun lämpimään paikkaan Iskän ja Äiskän välissä, oli Iskällä mennyt hermo. Hämärästi muistan aamuyön tunneilta sen hetken, kun kuului hirmuinen paukutus makuuhuoneessa. Se oli siis ollut Pyrsky, joka oli heiluttanut häntäänsä niin kovasti että koko rakennus raikui. Jätkä halusi esitellä löytöjään eikä me töllöt älytty. Pisti sitten löytönsä mikrogramman paloiksi. Ihmetykseksi jää se, miksi ihmeessä se on siihen aikaan ollut valveilla. Illan pimenevinä tunteina käytettiin poikia taas riekkasemassa vapaana metsässä. Ja juoksivat. Ja juoksivat. Alueella oli käyty värikuulasotaa ja metsästä löytyi räjähtämättömiä kuugeleita. Iskä hyppäsi yhden päälle ja samaan aikaan Onni vilisti ohi. Olipa ihanaa, kun koiran kyljessä oli oranssi vauhtiviiva. Äiskänkin piti kokeilla ja tuloksena oli oranssit housut. Ei pitäisi yrittää leikkiä, kun ei osaa. Amatöörit.

1316202541_img-d41d8cd98f00b204e9800998eIskä on tällä hetkellä opettamassa Tyrkky Kiljuselle sorsastuksen alkeita. Voi olla melko mielenkiintoista, jos joku jostain kaislikkopassista touhua seuraa. Mutta! Nuorna vitsa väännettävänä ja muita nohevia ajatuksia. Lopputuloksena voi olla sekä märkä Iskä, että märkä koira. Ja arvatkaahan kuka sen kaiken siivoamisen ja kuuraamisen saa keskellä yötä hoitaa... Koiranomistajan onnea. Sillä aikaa nautimme Onnin kanssa Äiskän ja Omenan välistä laatuaikaa. Toisin sanoen Onni röhnöttää makuullaan kuin härski silli ja Äiskä saa hoitaa paijauspuolen. Onni on aika perusmies Hymy Asiasta kukkaruukkuun. Pyryn täti Maija oli Iskän veneen kyydissä yks päivä ja tuloksena oli kaksi Marsun ensimmäistä lämpimän riistan noutoa! On se aina vaan niin hienoa, kun koira pääsee tekemään noita rodunomaisia juttuja (muita juttuja väheksymättä!). Iskällä oli päähän kiinnitettävä kamerakin mukana ja täytyy sanoa, että hienoa materiaalia oli tullut! Loppuvuodesta täytyy tehdä joku kooste videoiduista huippuhetkistä. Vielä ei pidä pysähtyä katsomaan kuitenkaan taaksepäin, kun tätä vuotta on vielä jäljellä. Aivan mahtava vuosi taas tulossa. Ei pidä alkaa kuitenkaan ahneeksi. Ken kuuseen kurkottaa ja niin edelleen... Ensi vuonna vasta ahnehditaan (*VITSI*). Iskän kanssa punottiin eilen saunassa sotasuunnitelmaa ainakin Firski Kiljusen osalta... Silmänisku Siinä on semmoinen kaveri, että on pakko suunnitella. Ajatella henkistä ja fyysistä struktuuria. Jos ennen on päästy luvattoman helpolla niin haasteita on luvassa Pyryn kanssa. Kaveri on mahtavan energinen, mutta se voi olla myös haaste. Tässä meidät pistetäänkin koetukselle. Vaan yrittänyttä ei laiteta vai mitenkä se meni. Jos Pyry olisi täällä niin se huutaisi oman mottolauseensa... "Mie tiiän!".