Eilen en enää illalla päivittänytkään blogia, joten nyt on sitten juttuja jaettavaksi. Perjantaina käytiin Onnin mutsin luona treenaamassa estehyppyä tokoa varten. Eipä se Omppu sen esteen ylittämistä oikein vielä hoksannut, varsinkin kun kiinnostavampaa olisi ollut haistella ja leikkiä tyttöjen kanssa. Vielä ohjaajallakin opettelemista koiran ohjaamisessa. Samalla reissulla nähtiin pieniä, vasta pariviikkoisia pentuja... Olisi tehnyt mieli ottaa muutamaa taskuun.

Eilen aamupäivällä sitten treenailimme kotona estehyppyä vanhalla lauteenpätkällä takapihalla. Saattoi olla naapureilla taas katseltavaa kun joku ronttaa vanhaa lauteenpätkää pitkin pihaa. Käytiin myös läheisellä jalkapallokentällä ottamassa seuraamista ja liikkeestä seisomaan jäämistä. Ne meni tosi kivasti. Onni tuntuu tykkäävän enemmän lelupalkasta kuin ruokapalkasta.

Illalla oli sitten möllitoko eli epäviralliset tokokisat. Sinnepä sitten ryhmä rämä suuntasi... Tuomarointi oli toki pehmeämpää kuin oikeissa kisoissa, mutta siitä sai hyvää harjoitusta kokeenomaiseen tilanteeseen. Meillä menikin oikein mukavasti kisat, tosin Äiskä vähän tötöili ja sieltähän ne pisteenvähennyksetkin sitten tulivat... Onni sai pisteet seuraavasti:

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 9 (annoin liikkeen lopussa Onnille "istu"-käskyn, vaikka olisi pitänyt sanoa "sivu". Eihän se Onni sitten sitä tajunnut. Minun moka)

Seuraaminen kytkettynä 8

Seuraaminen taluttimetta 8,5 (ihan kuin liikkeiden aikana Äiskä olisi mumissut Onnille ja lähtenyt liikkeelle antaen vasta sitten seuraamiskäskyn. Vähän kai Onni myös jätätti seuraamisessa. Ottaen huomioon BH-kokeen niin tyytyväinen olen)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Luoksetulo 9 (kun kiersi sivulle, jäi vähän taaksen ja minä otin sitten askeleen eteen. Olisi pitänyt pysyä paikallaan ja antaa Onnin korjata itse. Onni kun juoksi luo niin tanner tömisi...)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (Onni oli jo jäänyt seisomaan, mutta hiljalleen hivutti itsensä istumaan. Harjoiteltiin ekan kerran liikettä torstaina, joten nou hätä. Pitää hioa vielä sitä käskyä siihen)

Estehyppy 9,5 (edellisenä iltana ekan kerran kokeiltu!)

Kokonaisvaikutus 9,5 (iloinen ja reipas koira, jolla potentiaalia)

Tuloksena ALO1 Silmänisku

Tästä on hyvä jatkaa. Kunhan Äiskä vaan saa omat liikkeet ja käskyt kuntoon. Olen tosi ylpeä siitä, miten nopeasti Omppu oppii. Ihan huippua. Iskä rakensi eilen Onnille ihan oikean tokoesteen, jonka voi purkaa niin se mahtuu autoon. Nyt päästään treenaamaan kunnolla sitten sitäkin.

Tänään Ompulle luvassa Nome-treenit ja kevyttä puuhastelua. Poika on sen verran väsynyt, että levon kannalta otetaan. Maanantaina sitten taas tokotreenit.

Ps. Iskä unohti tänään siirtää kelloa, oli mennyt tuntia aiemmin töihin... Oli mennyt päivystäjältä kyselemään että missä herätys viipyy kun kello on jo 08:02. Varusmies oli todennut: "Mutta herra luutnantti, eikös kello ole vasta 07:02?" Mietintää, ajatus, mielikuva. MUMINAA JA POISTUU PAIKALTA VÄHIN ÄÄNIN. Oli varmaan varusmiehellä naurussa pidättämistä. Sattuuhan sitä Hymy