1313759244_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rakas päiväkirja. Mie tiiän, että viime yönäkään mie en malttanut nukkua. Taaskaan. Onkohan täysikuu vai valvottaako tämä teini-ikä minua. Mie tiiän, että se on mysteeri paitsi miulle niin myös Äiskälle ja Iskälle. Mie kävin kahenkymmenen minuutin välein kiertämässä olkkarissa kiepauksen ja palasin takaisin makuuhuoneen kynnyksen päälle. Äiskää ei tainnut haitata paljoa, kun se katsoi koko yön telkkaria ja piteli päätään. Mie tiiän, että sillä teki kipeää.

Aamulla mie tiesin, että mie olin herättänyt kaikki. Kuulin nimittäin oman nimeni mainittavan. Yritin tunkea vuoroin Iskän, vuoroin Äiskän perässä vessaan. Tai ei se yritykseksi jäänyt, kun siellä minä nökötin kuin pieni kevätesikko polun laidalla. Mie tiiän, että Äiskä sanoo että ennemminkin norsu porsliinikaupassa. Mie tiiän, että mie oon isoluinen ja meidän vessa on pieni. Siinä sitten syötiin aamupalaa ja toin kaikenlaisia tavaroita ruokapöytään. Ei niitä kukaan tuntunut ottavan vastaan, mutta ihmisten syötyä mie maistoin lusikallisen mustikkapiirakkaa. Mie tiiän, että miun Äiskä on leiponut sitä.

1313758540_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten alkoi kuhina. Iskä keräsi tavaroita kotoa ja Äiskä papatti sille samalla tavalla kuin miun oma äiskä papatti miulle kun olin pentu. Jonnekkin oltiin selvästi lähdössä. Mentiin Onnin kanssa jo hyvissä ajoin läähättämään ja stressaamaan oven pieleen. Mie tiiän, että miun veli on opettanut sen miulle. En ehtinyt läähättää siinä kauaa, kun Äiskä papatti meille pojillekin ja meidän piti mennä olohuoneeseen odottamaan. Mie tiiän, että silloin kun Äiskä papattaa niin silloin pitää kuunnella. Autoon meidät sitten loppujen lopuksi survottiin ja lähdettiin taas jonnekin. Mie tykkään siitä, kun Iskä pistää ilmastoinnin autosta päälle ja mie istun suu auki puhaltimeen päin. Mie tiiän, että silloin miulla kuivuu kitalaki. Onni alkoi heti nukkumaan. Miun veli nukkuu aina kun se saa tilaisuuden. Minuu jännittää liikaa, että malttaisin nukkua. Veli ei ole kyllä kertonut minkä verran autossa olisi hyvä stressata. Muutaman kerran olen haukkunut, mutta siitä Iskä ja Äiskä ei tykkää. Mie tiiän, että miun ääniala on kimeä tenori. Sellaisen äänen saa aikaan myös jos jotain jää puristuksiin.

1313758105_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Takaisin asiaan. Kun Iskä lopetti ajamisen, myö käytiin ulkoilemassa hieman. Tai mie istuin peräkontissa kansi auki ja Äiskä puuhasi jotain Onnin kanssa. Se huusi sille, että "eteen, eteen!" ja puhalsi totisesti pilliin. Sitten Iskä papatti Äiskälle ja nauroi. Äiskä tuijotti Iskää ja papatti takaisin. Ihan ihmeellisiä nuo miun ihmiset. Aina papattamassa. Nälkäkin miulla oli, mutta ruokaa ei tainnut olla luvassa. Ja taas myö ajettiin autolla. Mie tiiän, että se on meiän Iskän auto.

Lopultakin sain luvan käydä kurkistelemassa metsän siimekseen, näkyykö siellä vaakkuja. Kyllähän niitä sitten löytyi useampikin kappale. Turkanen vaan, kun kaikki ne ihmiset ei tajunnu olla hiljaa. . Siellä soitettiin radiota, pompittiin tasajalkaa, huudeltiin ja huidottiin. Joku olisi jopa voinut luulla, että tahallaan yritettiin häiritä. Mutta ei kait kukaan tahallaan mitään häiriötä halua aiheuttaa... Jossain vaiheessa Iskä kehotti minuu etsimään jälki. Miusta Iskä on vähän outo, kun sillä on aina pupu hukassa. Senköhän takia Äiskä aina papattaa sille? Jos se ei löydä kotonakaan pupua itse? Joku sillä on varmaan hukassa. Mie vein sen pupun Iskälle ja mie tiiän, että mie olin tosi ylpeä siitä. Jos miun korvat olis olleet vielä vähän taaempana niin mie tiiän että ne ois nyrjähtäny. Iskäkin oli ylpeä ja antoi miulle paljon ruokaa.

1313758748_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten mie oottelin, kun muut kävi etsimässä myös pupua. Mitenkähän monta pupua niillä olikaan hukassa? Oli siellä reeneissä myös yks Ellu. Ellu on aika kiva tyttö, vaikka se onkin minuu ehkä puoli vuotta vanhempi. Toivottavasti se ei pidä minuu ihan pellenä, vaikka en osaakaan käyttäytyä. Kyllä mie yritin kohteliaasti haistella sen pyllyä ja annoin pusunkin sen poskelle. Äiskä kiusasi minuu, että mie oisin ihastunu Elluun. Mie tiiän, että mie en oo ihan varma mitä se tarkottaa. Ellu on aika iloinen ja pehmmee ja valkkee ja ... ja... ja... miun mummu on sen Äiskä. Oli siellä reeneissä Alliki, mutta Alli sano että sillä on liian kiire tuon elämisen kanssa. Ettei se ehi leikkiä. Onni ei tehnyt mitään hommia, se oli vähäsen alakuloinen. Mie tiiän, että sillä saattaa olla ikävä Nenneä.