Tehtiin läpsystä vaihto ja hyppäsin puikkoihin ruututreenin suhteen. Eli tattis vaan Iskälle pohjatyöstä,  miepä korjaan hedelmät. Ei se ehkä ihan noin mustavalkoisesti mennyt, mutta kärjistetään hieman tilannetta. Eilen siis sitä ruutua tehtiin ja tänään vedettiin molemmille uudet treenit, kun pakkaslukemat kiristyvät sen verran ettei hiihtämään kannata lähteä. Ensin tokotreenausta ja sitten juostiin ampumaradalla. That's right. Ampumaradalla. Ja vielä pilkkopimeässä, hyvä ettei lumipuvut olleet vielä päällä. Ei siellä kukaan sentään ampunut, tyhjillään oli. Tiedoksi kaikille niille, jotka ehtivät jo hätääntyä. Siellä olisi hyvä ottaa myös linjatreeniä, kun niitä ampumakumpujakin olisi välissä. Tosin lumen täytyy ensin vähentyä. Varuspallerot olivat mukavasti tampanneet aluetta ja tällä kertaa oltiin tiimipiilosta. Joku menee piiloon ja koirat etsivät. Tosin pari kertaa meinasi iskeä pieni häse, kun koirat päättivät mennä piiloon ja niitä siellä pimeässä huudeltiin.

Mutta noista treeneistä. Tein Onnin kanssa kaksi onnistunutta ruutuunlähetystä täydeltä matkalta! Palkkasin lelulla. Askelsiirtymät ja temmonvaihtelut olivat tosi hyviä. Loppuun hyppynoutoa, jossa alussa taas meni yli, mutta onnistui lopussa. Loppupalkaksi kissanruokaa. Pyryllä tehtiin läpi alokasluokan setti lukuunottamatta paikkamakuuta. Hyppyä ei olla otettu vähään aikaan, mutta se meni vanhasta muistista. Seuraaminen on tällä viikolla parantunut huomattavasti ja en edes muista milloin viimeksi liikkeistä jäävät olisivat epäonnistuneet. Neuvoin Iskää kokeilemaan lelupalkkaa tässä vaiheessa ja katsomaan meneekö kuppi nurin. Teimme siten, että laitettiin lelupatukka kainaloon, sieltä sitten randomisti annettiin palkaksi. Ennen sitä jonkin merkkiääni, esim. hyvääää. Jäävissä tehtiin myös sellaista palkkausta, että koiran seisahtuessa käännyttiinkin yhtäkkiä koiraan päin ja heitettiin palkka koiran taakse. Tämä oli yllätysmomentti, jota Äiskä perusteli seuraavasti: "kuvittele, että syöt joka torstai hernekeittoa. Se on useimmiten hyvää. Miltä sinusta tuntuisi, jos sinun pitäisi syödä hernekeittoa vuoden jokaisena päivänä?" Iskä tuijotti hetken tyhjyyteen ja vastasi hiljaa: "pahalta". Nyt siis yritetään antaa Pyrylle välillä hernekeiton sijaan makaronilaatikkoa tai jopa lihapullia. Meneepäs filosofiseksi.

Ai juu. Miksikäs se jopo on lähtenyt tänään keulimaan? Ilmoitettiin Pyry lauantaiksi tokokokeisiin. Huomiseksi täytyy viritellä joukkopaikkamakuu. Ei paljon järki taas päätä pakota, mutta minkäs teet. Onni ilmoitti tänään, että hän olisi halunnut lähteä presidenttiehdokkaaksi. Olisi kuulemma ollut tuleva valtionpäämies valittu jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Matikka olisi ajanut erityisesti noutajien oikeuksia rodunomaiseen harrastamiseen sekä kaikkien koirien vapaavalintaisia ateriakokonaisuuksia vuorokaudenajasta riippumatta. Tasa-arvokysymyksissä Onnin motto on ollut "on se puudelikin koira". Ympäristöasioihin: "kaasutanko nyt vai heti?" Presidentiksi Onni olisi ponnistanut tietenkin Lörppäkorvien listoilta. Avustajakin olisi ollut kotoa lähtiessä jo valmiina. Pyryn motto kun on edelleenkin "mie tiiän!" Olisi pian tuolla parivaljakolla ollut globaali kriisi käsissä.