Joulukalenterista paljastui Onnille tänään reissu Iskän työpaikalle. Kysymyksessä ei ollut "Tuo norsusi työpaikalle"-päivä. Onni meni näyttämään jollekin pienemmälle koiralle omistajansa pyynnöstä kuinka isot pojat osaa käyttäytyä. On se niin rauhallinen. Tänään ei enää tokotreenejä otettu, vaan sovittiin että seuraavalla viikolla pidetään sitten, kun on koe tulossa.

Omena sai aamupäivästä myös harjoitella nometreeniä. Yritin Iskältä kysyä mitä tekivät, mutta Iskällä oli jokin tärkeä ajatustyö kesken, joten se siitä. Kuulema oli vain mennyt ihan hyvin. Mitä kävin paikan päällä nopeasti pyörähtämässä. Pyryn luona kävi vierailemassa Vappu-mummo. Vähän Pyrtsi yritti saada leikkiä ja painia aikaiseksi, mutta päätyivät lopulta molemmat ottamaan tirsaa. Vappu on niin rauhallinen ja leppoisa koira Hymy

Nyt illalla Majakka ja Perävaunu ovat molemmat olleet aika naatteja ja makoilleet. Liekö Pyry Omenasta ottanut mallia. Eräs hieno juttu on se, että Pyry ei enää yritä purra Äiskää tai Iskää sormista. Viime yö oli ensimmäinen yö, jolloin pentu nukkui kuin tukki ilman mitää hiimailuja. Pentu alkaa oppia talon tavoille, jes!

 

1291921491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yritin Pyrylle sanoa, että nyt naama peruslukemille, kun mummon kanssa ollaan kuvassa... Silti piti mennä  naamaa vääntelemään, ai jai... Ne on nuo lapset niin rasavillejä välillä. Onneksi ei kuitenkaan käpälällä näyttänyt pupunkorvia mummolle.

Pyry selitti, että hänen siskonsa olivat pentulaatikossa kertoneet: "Kun irvistelee ja vääntelee naamaa joka päivä, lihakset pysyvät kunnossa eikä naama ala roikkua. Auttaa ihan oikeasti." Ei Äiskään uponnut oikein selitys.

1291921623_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mummo siinä piti sitten muotovaliona pojanpojalleen vähän puhuttelua. Taisi mennä perille. Eihän sitä näyttelyissäkään pärjää jos vääntelee naamaansa kuin henkisesti rajoittunut. Tai no, riippuu varmaan tuomarista.