Voi mitä kiirettä pukkaa! Töissä on käyty, kouluhommia tehty ja koirien kanssa peuhattu. Jopa niin paljon, että blogia ei ole ehtinyt päivittää. Tärkeimmät tapahtumat voin yrittää tiivistää. Joulukalenterista on turskahdellut Onnin ruokakippoon parina päivänä lohimössöä. On uponnut aika hyvin! Pyryllä tekisi mieli mennä Onnin kupille hyvien aromien perässä, mutta ei sinne asti ole päässyt.

Koiria on käytetty nyt yhtä aikaa ulkona vapaana pieniä pätkiä. Noin viisi-kymmenen minuuttia kerrallaan. Pyry katsoi ihmeissään, kun Onni sai hepuleita ja juoksi ympyrää. Opo alkoi kaivaa kiihkeästi lumipenkkaa ja hetken ihmeteltyään Pyryharakka yhtyi kaivuuhommiin. Oli aika hauskaa katseltavaa. Sisälle päästyään pojat yleensä painiskelevat vielä hetken ja alkavat molemmat sitten löhöttää. Pyry yleensä katsoo telkkaria siinä samalla. Ihme häiskä. Pyrtsin kotiutuminen on edennyt siinä määrin, että penska (tai marsu, kuten Jänkä toteaa) osaa istua pyynnöstä. Huimaa! Ei tarvitse ohjailla mitenkään kädellä, pelkkä sana riittää. Taitava tyyppi! Mietittiin Iskän kanssa, pitäisikö Pyrtsille ottaa lyhyemmät sanat kuin "maahan" tai "istu". Kun sana olisi lyhyt ja nopea, koiran liikekin voisi olla nopeampi. Taitaa nuo samat vanhat kelvata.

http://koti.mbnet.fi/jukaho/tassu.gif

Onni oli tänään treenaamassa Iskän kanssa metsästyskokeita varten. Ihmettelin kotona, että mistä on tullut verta lattialle. Tassut tutkin, naaman tutkin. Kas kummaa, verta tulee jalkojen välistä. Palleista. Voi itku. Iho oli mennyt kolmesta kohtaa rikki ja nahan alla oleva kerros paistoi valkeana. Desinfioin nirhaumat ja tyrhedytin verentulon. Näytti siltä, että a) joku oli tokaissut b) oksat olivat puhkaisseet ihon. Pyry ei ollut siinä sisääntulon aikana ehtinyt sitä tehdä, joten vaihtoehdoksi jää, että treenin aikana Onni on surauttanut johonkin karahkaan. Ja taas sitä Bepanthenia tarvittiin. Sitä pitäisi olla joka kodin lääkekaapissa! Itse treenit oli menneet hyvin. Kaksoismarkkeerausta ja ohjausta oli ainakin ollut, mitä taas Iskän sepustuksesta sain selville. Onnin häntäjouhet oli kokeet leikkaustoimenpiteen treenien aikana. Nyt miun koira on ihan nysän näköinen! Hymy Sanoin Omenalle, että jos Iskä ei osaa karvoja puolustaa niin Onnin olisi vähintäänkin tehtävä se itse.

Huomenna tarkoituksena olisi treenata ainakin estehyppyä Omenan kanssa ja pentin kanssa perusjuttuja. Täytyy alkaa kaivamaan netistä tietoa, olisiko joku laittanut sinne mahdollisia nometreenejään ylös. Voisi sitten soveltaa myös itselleen. Selkeästi Iskää alkaa poltella jo kevään/kesän mahdolliset nomekokeet.

http://koti.mbnet.fi/jukaho/tassu.gif