Tässä hieman tiivistettynä viime viikonlopun nometreeneistä. Ensimmäisenä päivänä treenasi Onni avoimen luokan ryhmässä ja toisena (ups) Pyry alokasluokkalaisissa. Tämä siksi, että saataisiin maksimitehot treeneistä molemmille irti. Toki Onnille olisi tullut enemmän tarpeeseen, kun tuo avoin luokka ei niin tuttua asiaa ole alokasluokkaan verrattuna.

Päivä 1 - Onni

1. Tehtävä: linjakaksoismarkkeeraus

Koiralta viimeiselle damille matkaa noin 80 metriä, itse damien välillä matkaa joku 30 metriä. Heitot tulivat sellaisen kummun taakse. Ensin ylös kauempi markkeeraus yksittäisenä heittona. Sitten suoraan kaksoismarkkeeraus. Ensin lähempi ylös, sitten kauempi. Onnilla ei tässä ongelmia, haki suoraan tehtävänannon mukaisesti.

2. Tehtävä: linja

Päivän alussa oltiin viety pellonkulmaan öpaut 15 kpl kanipalloja. Kouluttaja heitteli ne ja koirat katsoivat. Kun mentiin ensimmäiselle rastille, kouluttaja potki ne heinien sekaan piiloon. Matkaa tehtävässä oli noin 70 metriä. Siitä sitten yksi koirakko kerrallaan linjalla pallo ylös ja vuoro seuraavalle. Onnilla ei tässä ongelmia, haki suoraan tehtävänannon mukaisesti.

3. Tehtävä: linja + markkeeraus

Samaan paikkaan linjaa ja kanipallo ylös. Sitä ennen katsottiin häiriömarkkeeraus, joka tuli noin 30 metrin päähän linjan keskivälille. Tätä ei saanut hakea ensimmäisenä, vaan ensin siis linja. Onnilla ei tässä ongelmia, teki tehtävänannon mukaisesti ja markkeerausdami palautui normaalisti linjan jälkeen.

4. Tehtävä: Markkeeraus, jossa kesken noudon ylös kanipallo

Matkaa markkeeraukselle 120 metriä. Kolmenkymmenen metrin päähän lähetyspaikasta piilotettu kanipallo (tätä koira ei periaatteessa nähnyt). Koira piti lähettää hakemaan (ei linjakäskyllä) markkeerausdami, mutta kesken noudon piti antaa koiralle huomio- ja lähipillitystä pallon löytämiseksi. Onni ajautui ensin hieman vinoon pallon suunnasta, joten tässä Iskä antoi sivusuuntaan ohjauksen. Pallo hienosti ylös ja lähetys markkeeraukselle. Onni löysi markkeerauksen, mutta pikkuisen katseli "hohhoijjaa", joten siinä pieni vahvistaminen. Mutta ei kummempia ongelmia, tehtävä suoritettiin.

Tässä olivat aamupäivän tehtävät. Iltapäivällä walk-upia ja vuorotellen damien hakua siitä. Ei ongelmia tässä. Kerran Onnin hakuvuorolla karkasi kaksi koiraa, joiden pysähtymiskäskyyn reagoi myös Onni. Uudelleenlähetys ja dami pois. Meiän vullukka onkin niin kuuliainen... Lisäksi linjaa ojan yli, joka ok. Tosin väsymys kun alkoi lopuksi painaa niin motivaatio laski sitä myöten. Tähän olikin hyvä sitten lopetella.

Onnin ryhmässä tehtäviä teetti Pasi Pöppönen ja Onni edusti ainoana kultaisena labukoiden joukossa. Varsinainen lonely rider :) Oskarilla oli ihan tykkipäivä. Kouluttaja antoi lopuksi palautteen, että Onni suoriutui päivän tehtävistä varsin hyvin. Hyvä Matikka!

Päivä 2 - Pyry

1. Tehtävä: Sokkolinja, matkaa noin 40 metriä. Pyry eteni kuin pendolino suoraan 200 metriä ja pysähtyi metsänreunaan, mutta siinä se sitten olikin :D Eli pilliä ei oltu opetettu. Pitkäsen Sari oli todennut, että aika vahva linja on saatu nuorelle pojalle :)

2. Tehtävä: Lähihaku. Peltojen välissä pieni metsäpajukko, josta muutama dami piti saada ylös. Pyry teki aavistuksen liian laajaa hakua, mutta löysi tarvittavan määrän.

3. Tehtävä: Markkeeraus. Matkaa 70 metriä. Heittäjä tuli heiton jälkeen pois. Välissä oli tie, pajukko sekä oja. Eli maasto vaihteli. Pyryllä vaikutti heittäjän poistulo niin paljon, että se ei osannut arvioida damin paikkaa. Uusi heitto ja ihan läheltä lähetys. Tästä dami ylös. Pyryn omaan tasoon nähden helppo markkeeraus, mutta ei vain onnistunut. Kun tämä oli tehty, käännyttiin lähetyspaikalta 120 astetta ja otettiin linja. Taas Pyry meni täysin ohi jonnekin 120 metriin. Lopulta kävely damien luona ja vihdoin dami ylös.

Eli Pyry oli sekaisin kuin seinäkello. Suoritustaso oli aivan nollassa koiran osaamiseen nähden. Toki on myönnettävä, että oli sellaisia osa-alueita joita ei oltu opetettu koiralle. Positiivista oli se 200 metrin suora eteenmeno sokkona :) Eli koira tietää mistä tuossa eteenmenossa on kysymys. Lisäksi käyttäytyminen ja kuuliaisuus olivat vahvuuksia. Nyt aletaan harjoittelemaan noita heittäjien poistuloja, maastonvaihdoksia ja tuota pilliä. Useamman kerran on pilliharjoituksia jo ehdittykin tehdä ja ne ovat alkaneet tuottaa tulosta. Suunta ylöspäin, Pyry! :)