1295540868_img-d41d8cd98f00b204e9800998eTaisin juuri viime päivityksessä kehua miten hienoa vuorovaikutusta meillä on Pyryn kanssa ollut. En kehunut turhaan, sillä nyt olisi ilmoitusluontoista asiaa. Vikkerä-Boy osaa käskystä istua ja mennä maahan. Ilman mitään käsimerkkejä tai huitomisia! Jätkä 12 viikkoa ja hirmu pätevänä! Täytyy tosin muistaa, että koira on ahneempi ruualle kuin Roope Ankka rahoilleen.

Pitkin päivää ollaan aina otettu noita harjoituksia. Asiaa on aavistuksen vaikeuttanut se, että Onni Matikainen haluaisi murjottaa aina siinä vieressä. Onni tekee sitten välillä samat liikkeet kuin Pyry. Hauskan näköistä kun kaksi koiraa yhtä aikaa menee maahan ja istuu. Kun koirat menevät ulos, pyydän ne istumaan ja odottamaan ennenkuin saavat katseesta "Vapaa!"-käskyn. Pikkupoika on opetellut myös ruoka-aikana odottamaan lupaa mennä maassa olevalle ruokakupille. Pyryn täytyy ensin istua ja sitten saa luvan mennä.

1295541065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onnin kanssa aletaan harjoittelemaan tokon avoimen luokan liikkeitä pikkuhiljaa harjoittelemaan. Oikeastihan vaan lahjattomat harjoittelee, mutta me treenataankin sen vuoksi että Äiskä oppisi liikkeet oikein. Nyt parina päivänä Opo on päässyt Iskän kanssa järven jäälle umpihankijuoksuun. Lunta on melkein vyötärölle asti, joten siinä samalla on kohotettu kuntoa. Viikonloppuna on sitten taas nometreenauksen vuoro. Tällaista siis arkeen tällä hetkellä. Aika on ollut hieman tiukilla töiden ja koulun takia. Loppuaika meneekin koirien kanssa. Ehkäpä tässä jossain vaiheessa pidetään pientä hengähdystaukoa.

Katselin tuossa näyttelykalenteria ja seuraavat lähimmät näyttelyt olisivat Kouvolassa maaliskuun alussa. Täytyy katsella miten tuon Onnimannin selkä ja karvat voivat siinä vaiheessa. Selkälinja on ainakin minun ja Iskän mielestä suoristunut eikä tunnu olevan niin jumissa kuin pari viikkoa sitten vielä oli. Karva taasen on kasvuvaiheessa. Onneksi ei kuitenkaan tippumassa. Nyt Omena pääsisi jo käyttöluokkaan kisaamaan, joten se on plussaa. Toisaalta, koska Onni ei näyttelyissä ainakaan vielä loista, voi mennä kesään meidän näytännöt. Pyry pääsee pikkupentuluokkaan 16.3. alkaen. Katsotaan millainen kameli siitä sitten kehkeytyy...