Kaikille teille, jotka olette epäilleet Äiskän mielenterveyttä tai vähintäänkin pyytäneet minua tutkituttamaan pääni: nyt se on tehty. Kävin tänään pään magneettikuvauksessa jatkuvien päänsärkyjen vuoksi. Haluaisin nähdä neuropuolen lääkärin ilmeen, kun kuvissa näkyy karvainen apina joka hakkaa kahta pähkinää vastakkain. Sellainen sieltä ennusteeni mukaan löytyy.

http://marketingroi.robinsonmaites.com/wp-content/uploads/2009/10/homer-simpson-brain-mri.jpg

Oli kyllä jännittävä reissu. Työnnettiin yläkroppa putkeen vajaaksi puoleksi tunniksi ja kone jyrisi armottomasti. Sain valita kuulokkeisiin musiikkia kuvauksen ajaksi. Ensin meinasin valita ikivihreät iskelmät tai Kari Tapiota, mutta tuumasin niiden aiheuttavan pahempaa klaustrofobiaa kuin itse laite. Eikun Emma Salokoskea sitten vain soimaan. Niin kauan meni hyvin, kunnes tuli viimeisen kuvasarjan vuoro. Ihan kuin pumppu ja sisuskalut olisivat ottaneet tahtia siitä laitteesta. Viittä vaille etten painanut hätänappia, kun alkoi henkeä salpaamaan ja kädet valahti ihan veteliksi. Yllättävän nopeasti kaikenkaikkiaan meni aika.

Ja sain pukea päälleni coolit sairaalapöksyt Nauru

http://www.the-irish-path.com/images/tea_and_scones.jpg

Onnilla on ollut Iskän kanssa vauhdikas päivä kun ovat Äiskää kuskailleet paikasta toiseen. Onni istuu tottakai pienimmilläkin reissuilla meillä mukana. Iskä aina manailee kun Omppu painaa päänsä kuljettajan puoleiseen niskanojaan ja kutittelee Isiä viiksillään. Että se niistä liikenneturvallisuuden murusista. Iskä sanoi, ettei Äiskä saa neuvoa häntä liikenteessä. Että pitäisi itse tulla ajamaan. Totesin, että heti kun pihassa seisoo auto niin Äiskä ajaa vaikka rallia. Katiskat eivät ole ajamista, vaan kaloja varten. Iskä oli hiljaa.

Onni kävi tänään puolienglantilaisena (juuret ovat puoliksi Iso-Britanniassa) herrasmiehenä juomassa tädin luona iltapäiväteet. Skonssien ja hillon kera tottakai. Oli saanut taas niin kovan hepulin, että täti oli pudonnut polvilleen. Tajusin, että mutsin puolelta Onnin ukki asuu Venäjällä. Sieltäköhän ne ripaskaliikkeet on peräisin...? On se niin kansainvälinen, että... Eiköhän se jo tylsisty asua täällä periferiassa päävaivasen Äiskän ja sitäkin hajamielisemmän Iskän kanssa.

Mutta täti kommentoikoon tapahtumien kulun teetuokion osalta kohdilleen... Hymy Kotona ollaan otettu Mönskin kanssa maahanmenotreeniä ja sivulletuloa. Suoraan jaloiltaan hyppää mahalleen: kovemmat hypyt kuin Joona Puhakalla! Ja ne pakaratkin rumbaa paremmin (toim. huom. Viittaus Tanssii Tähtien Kanssa-kilpailuun). No joo... On se aika Monni, niin hirmuisen rakas meille kaikille.


Ps. Kiitos kaikille kommentoijille. Mukava nähdä, että joku lukee tätä blogia ja satunnaisesti jopa hymähtelee jutuille Hymy
Saa lisäpontta jutuille. Ja hyvä vastapaino onkin, ah, aina niin jäyhälle tieteelliselle kirjoittamiselle ja tutkimukselle. Sitä saa näpytellä maailman tappiin asti.