"Valtakunnallista Koiranpäivää vietetään taas 24.4. Tänä vuonna teemana on ”Vastuu koiran omistajana”. Kennelliitto jakaa Helsingin Narinkkatorilla tietoa vastuullisesta koiranomistamisesta ja kennelpiirit ympäri maata järjestävät Koiranpäivän tapahtumia.

Koiranpäivällä Kennelliitto haluaa muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Koiranpäivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa. 

Kennelliiton tavoitteena on tehdä Koiranpäivä tunnetuksi ja saada se virallisesti almanakkaan. Vuonna 2012 päivää vietetään jo kuudetta kertaa. 

Koiranpäivänä järjestetään useita tapahtumia ympäri Suomen. Päivä alkaa 24.4. klo 9.00 Helsingin Narinkkatorilta tempauksella ”Koira ei ole lelu”. Kennelliitto jakaa päivän aikana pehmopystykorvia ja tietoa vastuullisesta koiranomistamisesta. Pehmopystykorvia on jaossa 4000 kpl. Myös alueellisesti toimivat kennelpiirit järjestävät Koiranpäivänä monipuolista ohjelmaa ympäri Suomea. 

Esimerkkejä kennelpiirien järjestämästä Koiranpäivä-ohjelmasta 

Helsingin Seudun kennelpiiri järjestää tapahtumaa 24.4. kello 18–21 Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa Helsingissä. Tarjolla on paljon ohjelmaa koko perheelle ja oman koiran kanssa voi kokeilla erilaisia harrastuslajeja. Illan aikana on myös metsästyskoirarotujen esittely ja DVD-esitys ajokoirilla metsästämisestä. Tapahtumassa kerrotaan koiranomistajan vastuista mm. jätösten keräämisessä ja jaetaan koiranomistajille kakkapusseja. Tilaisuuteen on vapaapääsy. Helsingin Seudun kennelpiiri

Kainuun kennelpiiri ja Kainuun Ammattioppilaitoksen Seppälän koirakeskus järjestävät yleisöluennon Koiranpäivänä 24.4. alkaen kello 18.00. Aluekouluttaja Lauri Tervonen luennoi aiheesta ”Vastuu koiran omistajana”. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kainuun kennelpiiri.

Keski-Pohjanmaan kennelpiiri järjestää Koiranpäivänä 24.4. Kokkolassa tempauksen ”Siistiä ulkoilua koiran kanssa.” Tempauksen tarkoituksena on kerätä koirankakkoja pois kaduilta. Kokoontuminen on Mannerheiminaukiolla kello 18.00.Kaikki ovat tervetulleita mukaan, koiran kanssa tai ilman. Keski-Pohjanmaan kennelpiiri.

Lapin kennelpiirin nuorisojaosto järjestää Koiranpäivän Match Show’n Rovaniemen kauppatorilla 24.4. alkaen kello 18.00. Ilmoittautuminen alkaa kello 17.00. Rokotustodistukset mukaan. Match Show’ssa on mukana kaikki luokat ja x-rotuiset, junior handler -kilpailu, senior handler -kilpailu sekä lapsi ja koira -kilpailu alle 10-vuotiaille. Osallistumismaksu on 2 euroa. Lisäksi on maksuton lelukoirakilpailu alle 10-vuotiaille. Lapin kennelpiiri.

Pohjois-Hämeen kennelpiiri järjestää Koiranpäivänä luentotilaisuuden kello 18.30-20.30 Tampereella Normaalikoulun Auditoriossa, osoitteessa Kuokkamaantie 16. Sinikka Mäkelä luennoi koiranomistamisen vastuista, ongelmakoirakouluttaja Taina Aura kertoo koiran kouluttamisesta ja eläinlääkäri Juliska Haapanen-Kallion luento käsittelee koiran terveydenhuoltoa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Pohjois-Hämeen kennelpiiri.

Pohjois-Karjalan kennelpiirissä Koiranpäivää vietetään esittelemällä harrastustoimintaa. Tapahtumapaikkana on Raatekankaantie 1 parkkialue, jossa pidetään Pohjois-Karjalan Seurakoira ry:n näyttelyharjoitukset pystykorville ja ajaville koirille kello 18.30-19.30. Harjoitusten osanottomaksu on 2 euroa, muutoin tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikalla on kennelneuvoja sekä kaverikoiria. Tapahtumassa voi myös tutustua eri rotuihin, kysellä koirien pitoon liittyvistä asioista ja tutustua kennelpiiriin ja sen yhdistysten toimintaan. Pohjois-Karjalan kennelpiiri.

Pohjois-Savon Kennelpiirin Koiranpäivän tapahtuma järjestetään 24.4. Iisalmessa Ryhälänmäen kyläyhdistyksen Honkamäen talolla. Tilaisuus alkaa kello 17.00. Ohjelmassa on muun muassa koirien rotuesittely, koirien toimintanäytöksiä sekä luentoja ajankohtaisista asioista. Tilaisuus huipentuu pohjoissavolaiseen Vuoden koiran valintaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Pohjois-Savon kennelpiiri

Muista tutustua tapahtuman Facebook-sivuun osoitteessa www.facebook.com/koiranpaiva. Jaa sivua ja tee Koiranpäivä tutuksi kanssamme.

http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2012/20120417_koiranpaiva.htm