Olen pantannut päivityksiä, jotta saisin kirjoitettua kerralla viikonlopun nometreeneistä. Iskää on kuitenkin vaikea istuttaa alas ja udella yksityiskohdat auki. Ensimmäisenä päivänä oli tekemässä Onni ja se sai aivan nappitreenit Pöppösen Pasin ohjauksessa avoimen luokan ryhmässä. Toisena päivänä oli Pyry ja huonoksi onneksi silloin oli rastitehtäviä, joissa olisi tarvinnut huomio- ja lähipillitystaitoja. Niitä, joita Pyry ei ole vielä opetellut. Positiivisena tekijänä Pyryllä on tosi vahva linja. Se oli puksuttanut luotisuoraan 130 metriä eteenmenokäskystä. Hakuruutu oli mennyt myös jees. Pikkuisen liian syvää ja leveää hakua oli tehnyt juuri tuohon kyseiseen tehtävään, mutta minusta se ei sitten oikeissa kokeissa ole puute. Parempi niin päin.

Olen iloinen siitä, että Iskä ymmärtää nyt millaisia harjoituksia Pyry tarvitsee. Sen lisäksi, että niitä täytyy rutkasti vaikeuttaa. Naureskelin Iskälle, että sen täytyy ajaa koiran kanssa Enoon asti maksettuihin harjoituksiin, jotta joku kertoo sille samat asiat kuin Äiskä aamupalapöydässä. Mutta Äiskä ei olekaan nomeihmisiä niin paree sitä on olla kuuntelematta liian usein :) Laitan tarkemmat treeniselostukset tulemaan, kun saan aikaiseksi.

Lopputulemana on se, että Onni halutaan ilmoittaa hyvissä ajoin avoimen luokan kokeeseen, jos meno vain pysyy tällaisena. Pyryllä on aloitettu kuuri lähi- ja huomiopillitystä. Tässä pieni pätkä aiheesta: ensimmäistä kertaa sokkona.

 

Koska Iskä on aika lähellä, oli vaarana koiran paineistuminen. Pari palloa haki niin, ettei ensimmäisellä käskyllä laittanut nenää maahan. Heti kun Iskä ymmärsi olla tuijottamatta koiraan niin alkoi toiminta ykkösellä. Eli niksipirkka toimi jälleen. Onni on harjoitellut tokojuttuja myöskin. Meillä on tällä hetkellä sellainen positiivinen ongelma, että molemmat haluaisivat treenata koiria. Eihän se ihan yhtä aikaa onnistu, mutta yritetään pähkäillä vuorosysteemi tähänkin. Tai sitten, kuten Äiskä on alkanut uhkailla, otan ikioman vullukan. Heti on alkanut treeniaikaa järjestymään myös itselle :) Eli Onni suorittaa luoksetulosta pysäytykset:

 

Mukana muutama huono sisäpiirin vitsi.