Tällä kertaa Äiskän yhden miehen pelastuspartio iski itsensä lattiaan. Istuin sohvalla katsomassa televisiota, kun Pyry hipsuttaa iso vaatelappu suussaan olohuoneeseen. "Mistä sinä sen oot ottanut?" Pyry kääntyy kannoillaan ja lähtee juoksemaan poispäin. Ei tietenkään noin kivasta pahvinpalasta voi luopua. Koska Äiskä on neuroottinen huolenpitäjä, päätti hän ottaa maanläheisen läheistymisen Pyryyn päin. Voi vain kysyä mitä isolla ihmisellä liikkuu päässä siinä vaiheessa, kun pitää hypätä  sohvalta miltei naamalleen. Tai no, polven päälle. Viime viikolla heijasin Pyrhelöä sylissä niin rajusti, että löin pääni silloinkin. Tosin betoniseinään kookospähkinän särkymistä muistuttavan äänen kera. Eikä edes laulettu silloin Onnin lempibiisiä (vieläkö on villihevosia).

Sain hypyssä väännettyä ranteen ja lyötyä samalla myös pään. Pyry vain kääntyi katsomaan: "Mitä sie rymmyyt siellä?" Ensin koski, mutta sitten jäin vaan lattialle nauramaan. Onneksi en hypännyt naamalleni. Pyry tuli hetimmiten häärimään ympärille ja Onni istahti mahan päälle. Siinä sitten oltiin, sekalainen seurakunta pyörimässä yhtenä sotkuna keskellä lattiaa naurunhörötyksen säestämänä. Milloinkahan ne tv-yhtiöt ehdottaa meille omaa tosi-tv-ohjelmaa? Huumoria, eläimiä ja hölmöjä juttuja. Varmasti olisi katsojakuntaa.

Ihme miten paljon noilla turamursuilla on energiaa! Onni kävi tänään Iskän kanssa 45 min hiihtolenkin jäällä ja käytin vielä poikia haistelemassa urheilukentällä kun pääsin töistä. Täytyy tästä lähteä ottamaan Ompun kanssa tottelevaisuusharjoitusta ja tehdä damiharjoitus Harakan kanssa. Kuvia en tällä kertaa ehtinyt räpsimään, mutta tässä teoriassa kuinka kuva otetaan:

1. Ota filmirulla pakkauksesta ja laita se kameraan.
2. Ota pakkaus pennun suusta ja laita se roskikseen.
3. Nosta pentu roskiksesta ja harjaa sen kuonosta kahvinporot.
4. Valitse hyvä tausta kuvaukselle.
5. Ruuvaa kamera jalustaan, tarkista että salama ja tarkennus toimivat.
6. Etsi pentu ja vedä likainen sukka sen suusta.
7. Laita pentu valittuun kohtaan ja asetu kamerajalustan taakse.
8. Unohda valittu kohta ja konttaa pennun perässä.
9. Aseta tarkennus kohdalleen toisella kädellä kun samalla houkuttelet pennun pois toisella kädellä.
10. Hae nenäliina ja pyyhi pois kuononjälki linssistä.
11. Heitä katti pihalle ja hae paperia pyyhkiäksesi kissan raapimaa naarmua pennun kuonossa.
12. Yritä saada pennun huomio vinguttamalla lelua pääsi yläpuolella.
13. Laita silmälasisi taas päähän ja tarkista menikö kamera rikki.
14. Ponnahda pystyyn kuin vieteriukko ja tartu pentua niskasta ja sano: “Ei, ei – tuo tehdään ulkona!”
15. Hae lasi ja hyvää viskiä.
16. Istu lempinojatuoliisi, nosta jalat sohvapöydälle, maistele viskiä ja päätä että alat ensi töiksesi huomenna opettaa pennulle “Istu” ja “Seuraa”.