c. Kotimainen siankärsä

Tänään luukusta paljastui viipaloitua possunkärsää. Nam nam. Pyry oli ensimmäistä kertaa pidemmän pätkän Onnin kanssa keskenään. Eri tiloissa turvallisuussyistä. Aamulla Pyry oli jäänyt itkemään, kun Iskä lähti töihin. Kun itse tulin töistä, oli talossa rauhallista.

Iskä otti Pyrtsin kanssa damiharjoitusta pentudamilla. Vähän pennulle kerrottiin, mikä on homman juoni ja siitä se alkoi luonnistua. Ylpeänä kantoi damia ja toi luokse. Tuntuu, että pentu on todella iloinen ja innokas treenaamaan. Onnille tuli pihalla vähän daminoutoa, ettei tule paha mieli. Omenan täytyy vähän vielä harjoitella damin kanto-otetta. Silloin tällöin roikelehtaa suussa miten sattuu. Tätä voi onneksi korjata damin pitoharjoituksella, jossa koiralle annetaan dami suuhun ja sanotaan "Pidä!"-sana. Tätä toistetaan lyhyitä pätkiä useasti. Luovutukset onneksi tulevat perille, eikä ns. sylkemistä tapahdu. Nyt harjoittelu on mukavaa, kun tilasimme erityyppisiä dameja sekä damikassin. Voi tehdä yksinkin suht monipuolista treeniä. Tai no, Iskähän se tällä hetkellä noita juttuja treenaa.

Katselin netistä, että maaliskuun puolen välin jälkeen olisi Jämsän seudulla epäviralliset talvinome-kilpailut. Ensimmäisenä päivänä on dameilla tehtävä koe ja toiseksi päiväksi koe tehdään riistalla. Kisoissa on ALO-, AVO- ja VOI-luokat. Olisi mielenkiintoista käydä katsomassa Onnin taso sitten keväämmällä. Ainoa miinuspuoli on pitkähkö matka.

B3.jpg

Koiravieraat lähtivät eilen ja Saimille erityisesti onnittelut, agilitykisoista napsahti paras mahdollinen eli nollatulos. Taitava likka! Kuva aiemmista kisoista.

Tänään kirjoittelut jääköön tähän, sekä koirat että isäntäväki ovat hieman väsähtäneet. Onni ja Pyry nukkuvat tutusti vierekkäin. Ristimme ne majakaksi ja perävaunuksi. Pyryn naskalihampaat tosin kiusaavat Omppua ajoittain. Nauroimme eilen illalla, että jos meno jatkuu samanlaisena ja Pyry nappaa arasta paikasta, Onnia voidaan pian kutsua Anniksi. On noista koirista kyllä hupia. Mielummin niiden eloa katsoo kuin telkkaria. Vain popcornit puuttuu.

Ai niin! Onni päässee aloittamaan valjakkohiihdon (naruluokassa) tässä piakkoin. Treeneistä on otettu selvää ja Iskä on luvannut lähteä hiihtomieheksi. Äiskän kanssa tuo Opon eteneminen saattaisi olla vähintäänkin matelevaa. Jos Iskä opettelee Onnin kanssa tekniikan, Äiskä voi kasvatella sillä aikaa kuntoa...