"Perinteinen GR:n treeniviikonloppu nomessa kisaaville (tulos vähintään NOU1) järjestetään tänä vuonna Kuopion seudulla. Olemme saaneet kouluttajaksi Bobby Robertsonin, pitkän linjan noutajaharrastajan Irlannista. (www.glenbriar.co.uk)

Alustavasti olemme varanneet koulutuspaikaksi Kukkaroniemen leirikeskuksen Pieksämäeltä.

Ilmoittautuminen treeniviikonloppuun tapahtuu aikavälillä 1.3.–31.3. osoitteeseen: pj [at] kuopionkultaiset.com.

Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mukaan otetaan 28 koirakkoa.

Lisätietoja: www.kuopionkultaiset.com


Esittelyssä kouluttaja Bobby Robertson

Bobby Robertson on ollut mukana kouluttamassa metsästysnoutajia sekä niiden omistajia yli 38 vuoden ajan. Hän omistaa kotimaassaan Irlannissa erittäin menestyneen labradorikennelin, kennel Glenbriarin. Bobby on kasvattanut ja kouluttanut useita Glenbriar-käyttövalioita (Ftch = field trial champion) sekä voittajia (Ftw = field trial winner), voittanut Irlannin mestaruuden ja vuoden noutaja -tittelin. Hän on myös voittanut koirillaan National Game Fairs -kilpailun.

Bobby on sekä Englannin että Irlannin kennelklubin hyväksymä tuomari ja on arvostellut monta kertaa Irlannin mestaruuden sekä johdattanut maansa gundog-joukkuetta moniin kilpailuihin.

Glenbriar-linjoista on tullut vuosien varrella 67 field trial -valiota, 58 field trial -voittajaa, 9 noutajamestaria sekä 8 vuoden noutaja -tittelin saavuttunutta labradoria.

Bobbylla on pitkän uransa vuoksi paljon kokemusta noutajien kouluttamisesta, ohjaajien valmentamisesta ja siitä miten ohjaajat saavat koiristaan parhaan esiin, aloittelijatasosta jo pitkällä oleviin koirakoihin. Vuosien varrella hän on nähnyt paljon ongelmia koulutuksessa ja kehittänyt yksinkertaisia mutta tehokkaita tapoja joita hän opettaa järjestämissään koulutusviikonlopuissa.

Bobby toivoo pystyvänsä viikonlopun aikana antamaan koirakoille mukavia kokemuksia ja pyrkii siihen, että kaikki voivat lähteä kotiin niin että ovat oppineet jotain arvokasta, jolla parantaa sekä koiran että ohjaajan taitoja." Lähde

Harmittavasti samana viikonloppuna olisi oman yhdistyksen nomekoulutus. Nyt täytyy miettiä mitä kannattaisi tehdä.