1313759572_img-d41d8cd98f00b204e9800998eSäästä viimeistäänkin huomaa, että syksy on saapunut. Hieman haikeilla mielin jätetään kesälajien treenailu. Päätin laittaa Onnin vepeilyt pakettiin tältä kesältä. Myöskin nomehommat pistetään talvitelolle. Nyt Onnilla alkaakin sitten sorsastuskausi. Se tietää sitä, ettei Onnia näykään yhtä paljoa kotinurkissa kuin yleensä. Tottelevaisuushommia aletaan katselemaan jossain vaiheessa. Jokohan nyt syksyllä saataisiin se liikkeestä pysäytys ja kapulanouto kuntoon. Tai tokihan sen saa, kysymys on fiksulla ja oikealla tavalla harjoittelusta. Katsellaan tässä rauhassa, eiköhän se tästä.

Pyryn kanssa jatkamme jonkin aikaa vielä taippariharjoituksia. Saas nähdä pääseekö Pyry tänä vuonna jo sorsalle Iskän kanssa. Jos näyttää siltä, että koira on liian raakile taippareihin vietäväksi niin emme tietenkään silloin mene. Kuten olen aiemmin maininnutkin, ainoa peruste taippareihin viemiselle tänä vuonna olisi se, että koira pääsisi tekemisiin lämpimän riistan kanssa. Sitä emme uskalla tehdä ennen taipumuskokeita. Voi olla, ettei "paremman riistan" kanssa puuhailu vaikuta pempen tekemisiin, mutta ei oteta riskejä. Talven aikana Pyryn kanssa aloitetaan nomehommien katselu. Kenties tokoakin hommaillaan. Pyry on vaan pikkuisen vikkelämpi kuin veljensä, joten tottelevaisuuspuolella täytyy keksiäkin ihan omat kuviot Hymy

Eilen käytiin Iskän kanssa poimimassa hieman sieniä ja pojat saivat vilskata metsässä sydämensä kyllyydestä. Tuloksena oli kaksi märkää koiraa, joilla oli naamat täynnä punkkeja. Illaksi saatiin kuitenkin tatti-sipulisoossit aikaiseksi. Maistui aika hyvältä ruisleivän päällä. Pojat olivat ihan naatteja, toisin kuin edellisenä yönä. Pyry oli vetänyt varmaankin pannullisen kahvia, sillä keskellä yötä alkoi vipinä. Pempe päätti ihan itse alkaa askartelemaan. Kuului ropinaa, tassujen sutinaa ja hiippailua. Menin katsomaan ja kukkaruukusta oli tyhjennetty pieniä kiviä ja niitä oli levitetty lattialle. Kävimme syvällisen keskustelun sepelin syömisestä ja nukkumaanmenoajoista... Huomenna Pyryllä on pienimuotoiset treenit luvassa. Onni meni tänään Iskän kanssa kuuntelemaan vinkkejä avoimen luokan saloihin. Saas nähdä mitä sieltä on tarttunut mukaan. Punkkeja varmaan Hymy Iskälle peukut siitä, että jaksaa pitkänkin työpäivän jälkeen lähteä treenaamaan. Vaikka kaatosateessa.