Kävimme Onnin kanssa tänään tokokokeessa Joensuussa. Hyvää tuli paljon, mutta tuli myöskin opittua jotain. Saimme AVO2 tuloksen, sijoitus 3/11. Pisteitä tuli 159. Tuo on varmaan minun epäonnenluku. Täytyy joka luokassa käydä ensin ottamassa tuo 159 pistettä ja sitten edetä. Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Paikalla makaaminen 9. Ei kuullut käskyäni ja hipihiljaa maahan. Opittua: älä anna käskyä yhtä aikaa muiden kanssa.

Seuraaminen taluttimetta 8,5. Kontakti oli kuulema hyvä, mutta käännöksissä koira kiilautui eteeni.

Maahanmeno seuraamisen yhteydesslä 10. Yleisö aplodeerasi.

Luoksetulo 5. Uups. Onni lähti hienosti tulemaan luokse. Sitten käsimerkillä sen pysäytin. Onnilla tuli joku aivopieru. Se alkoi katsella mihin se Äiskä heitti sen pallon. Noh, palloa ei löytynyt, joten Omppu päätti ottaa pysäytysmerkin maasta (!) ja toi sen nätisti sivulle. Saatiin isot aplodit ja katsojat repesivät nauramaan täysin. Tuomari sanoi, että jos tuo olisi ollut koeliike niin oltaisiin saatu kymppi.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10. Meni kuten piti.

Noutaminen 5. Tämä on meillä ihan surkeaa. Onni menee kapulan luo ja alkaa katsoa minua, että mitäs nyt, anna käsky. Tänään vielä päätti sitä riepotella, tiputti ja tuli "sivulle" selän taakse. Huomenna aloitamme kapulanoudon harjoittelemisen ihan alusta. Siistiä, noutaja joka ei nouda kunnolla...

Kauko-ohjaus 10. Tämä oli se murheenkryyni, joka harjoiteltiin tällä viikolla kahdessa päivässä. Hyvinhän tuo luonnistui.

Estehyppy 6. Hyppäsi hyvin. Ei istunut, joten jouduin antamaan kaksoiskäskyn ja minä tavi näytin vielä samassa kädellä. Kun olin näyttänyt käden, tajusin virheen ja ilme oli varmaan sen mukainen.. Tuosta olisi ollut vielä mahis saada vaikka kahdeksan.

Kokonaisvaikutus 8. Tuomari sanoi, että tykkäsi meistä kovasti, mutta tänään meni näin. Tuomarina Mauri Pehkonen.

Jos ei mitään muuta, niin annettiin yleisölle hyvä show. Ei ne kellekään muille tainneet nauraa kuin meille. Voin sanoa, että kokeen jälkeen ketutti omat töpit niiiiin paljon. Jos olisi mummoja tullut eteen niin olisivat varmaan menneet kumoon. Ja toisaalta, pitääkö sinne kokeeseen tunkea jos ei osaa... Hmm. Rypsi oli kokeen ajan leikkimässä Jerryn kanssa. Taas on kotona aivan väsyneet koirat. Iskä ottaa Onnin kanssa huomenna nometreeniä ja Pyrtsille näytetään lintua.