Kellonaika

Lämpötila ulkona

Varjoisaa/Aurinkoista

Lämpötila autossa


08.30

14 C

varjoisaa

19 C

09.30

18 C

varjoisaa

38 C

10.30

20 C

puolivarjoisaa

47 C

11.15

20 C

aurinko paistaa

58 C

12.00

22 C

aurinko paistaa

62 C

13.30

23 C

aurinko paistaa

85 C

 

"Koiran kanssa autoillessa on muistettava, että koiraa ei saa jättää kesällä yksin autoon. Auto voi lämmetä vaarallisen kuumaksi koiralle, vaikka sen ikkunat olisivat raollaan tai se olisi pysäköity varjoon. Aurinkoon pysäköity auto on hengenvaarallisen kuuma, ja seurauksena saattaa olla lämpöhalvaus ja kuolema. Koiran kanssa matkustettaessa on pysähdyttävä usein ja huolehdittava siitä, että koira saa tarpeeksi vettä juotavaksi matkan aikana.

Jos huomaa koiran kärsivän parkkipaikalla kuumassa autossa, apua on syytä hakea nopeasti. Tilanne on vakava, jos koira ei enää läähätä ja ole levoton, vaan makaa apaattisena. Jollei auton omistajaa löydy, on otettava yhteyttä poliisiin. Poliisi voi murtautua autoon, jos katsoo sen aiheelliseksi.

Ensiapuna lämpöhalvauksen saanut koira siirretään välittömästi varjoon ja kastellaan kylmällä vedellä. Koiran virottua se on syytä toimittaa eläinlääkärille. Matkan ajaksi koira kääritään kylmään ja märkään pyyhkeeseen." Lähde: Kennelliitto.fi

 

Mitä tehdä, jos huomaa koiran jätetyn yksin kuumaan autoon?

"Selvitä pikaisesti, kenen autosta on kyse, jotta koira saadaan pelastettua.

Lähetä tekstiviesti AUTO REKISTERITUNNUS numeroon 16400. Palvelun hinta on 2,10 €/onnistunut haku. Sisällön tuottaa Trafi. Saat tietoosi auton omistajan nimen.

tai

Soita numeroon 020202. Sieltä saat tietoosi auton omistajan ja hänen puhelinnumeronsa. Onnistunut ajoneuvo- ja rekisteritiedustelu maksaa 1,49 €.

Yritä ensin tavoittaa auton omistaja mahdollisimman pian.

Jos se ei onnistu, soita paikalliselle poliisille.

Jos koira on jo selvästi hyvin huonossa kunnossa (makaa velttona eikä enää reagoi ympäristön tapahtumiin), voit myös soittaa hätäkeskukseen 112.

Suomennos: Katriina Mähönen. Alkuperäinen sivulta www.hittadjur.se." Lähde: rakkaathaukut.fi

Ohessa muutama linkki aiheisiin liittyen: