Eilen eli perjantaina saimme vieraaksemme Saimin ja Sinan, kuten aiemmin mainitsin. Ilta meni nopeasti ja käytiinpä vähän illalla treenaamassakin. Myös Ainu pääsi iltatreeneihin kanssamme. Oli ihan järkyttävän kylmä! Illalla Pyry romelsi pitkin asuntoa ja Onni nieleskeli läpi yön, joten sain unta vasta joskus kolmelta. Puoli viideltä sitten pärähtikin kello soimaan, aika startata kohti Pieksämäkeä.

Pieksämäelle saavuimme hyvissä ajoin ja tottelevaisuuskoe alkoi Onnin ja Ainun osalta kello 8. Ensimmäisenä liikkeenä oli ryhmässä suoritettava paikallaanmakuu. Siinähän Äiskä sitten tyri. Onni ei aivan mennyt maahan, kun piti jättää koira paikalleen. Kyynärpäät jäivät ilmaan ja katsoin Onnia, että menetkö sinä vai et. Sitten annoin toisen käskyn ja sillä kävi maahan. Paikallaan koira kyllä pysyi tarvittavat kaksi minuuttia. Tuomari antoi liikkeestä seiskan. Syy: Kaksoiskäsky ja toinen käsky tuli todella myöhään. No eipä siinä, meinasin masentua.

Ainu suoritti ensimmäisenä yksilöliikkeet ja sisko loisti ihan ilmiömäisenä. Lopputuloksena 181,5 pistettä ja ALO1-tulos! Onnea Ainu! Seuraavana vuorossa oli argentiinalainen hyppyrotta nimeltään Onni Matikainen. Kympit tuli luoksepäästävyydestä, luoksetulosta ja yleisvaikutelmasta. Muita en tarkalleen muista, mutta hyvin nekin menivät. Kun saan kisakirjan, voin päivittää pistetiedot. Noottia tuli perusasennoista. Ne eivät olleet priimaa. Seuraamisessa ohjaajan pitäisi kävellä nopeammin, koska on niin iso koira. Estehypyssä huusin Onnille liian aikaisin seisahtumiskäskyn. Tuomari sanoi, että tykkäsi kovasti Onnista. Tiedetään siis mitä asioita tulee harjoitella. Ei pitäisi perusjuttuja unohtaa, kun yrittää joitakin liikkeitä alkaa hiomaan. Olen iloinen siitä, että Onnin luoksetulo oli niin äärimmäisen nätti. Ei törmännyt Äiskään ollenkaan. Omenan pistesaldo 176 pistettä ja ALO1-tulos + laatikollinen torttuja. Onnittelut ALO1-tuloksesta myös Saimille, sekä AVO1-tuloksesta Neelalle! Hymy

Illalla kävimme vielä vetämässä hankikävelyä koiraporukalla Onni, Helvi-äippä, Maissilapsi ja Paco Paakkelssi. Pyry kävi leikkimässä Lilja-siskonsa kanssa. Nyt sekä Äiskä, Onni ja Pyry ovat aika poikki. Saatiin kuitenkin viimeisillä voimilla koristeltua joulukuusi. Ihan mahtista, kun Pyry ei edes yritä mennä kuuseen, vaan tuheltaa kaikkea muuta. Pyry on superfiksu pentu. Huomenna Onnilla ja Iskällä on nometreenit, niistä lisää ensi kerralla.