Joensuun seudun Vesipelastuskoirat järjestää 7.6.-2.8.2011 vesipelastuksen alkeiskurssin: "Kurssilla harjoitellaan esineen vientiä maalla ja vedessä, veneen noutoa, hukkuvan pelastusta
sekä veneestä hyppyä ja uimista rantaan. ..Pääsyvaatimuksena koirille on uimataito (30 - 50 m) ja vähintään 15 kg:n painoraja sekä suosituksena esineiden kantaminen. Koirien tulee olla ihmisystävällisiä. Koirien alaikäraja on 6 kk."

Onnilla nuo ehdot täyttyvät, toivottavasti mahdumme ryhmään niin päästään tätäkin lajia kokeilemaan. Pyry saa sitten harjoitella kotona samoja asioita Hymy Rypsillä on tosin niin paljon karvaa, että katsotaan painuuko se kuin kaira avantoon.

Tällä hetkellä meillä sairastetaan kotona koirien flunssaa. Onni on ollut kaksi päivää oireettomana, mutta Pyry-parka rykii ja köhii aina kun innostuu. Ruoka on sekoitettu lämpimään, keitettyyn veteen jos se hieman auttaisi limaa pois kurkusta. Muutenkin on tuota lämmintä vettä juotettu. Kun Pyryllä on päiväuniaika, menen matolle koiran viereen ja yritän hieroa rintapieltä ja keuhkojen aluetta. Mitään muuta ei oikein voi tehdä. Koirilla tuntuu pälli leviävän, kun eivät pääse ulos revittelemään Otsan rypistys Mutta helpottamaan päin on onneksi. Harmi, ettei päästä pentukurssille. Täytyy ottaa asioita kiinni sitten kotitreenien merkeissä.