"Koiran on lähdettävä suorittamaan tehtävää 30 sekunnin kuluessa. Suoritus katsotaan alkaneeksi, kun koira on ylittänyt maalilinjan tai hypännyt veneestä. Koiralla on vain yksi (1) ohjaaja, joka voi valita jokaisessa osasuorituksessa erikseen, onko hän veneessä A tai rannalla. Ohjaajalla on käytettävissä kolme (3) käskyä ilman virhepisteitä osasuoritusta kohden.

1.Uinti ja veneen nouto 50 m

Koira lähtee veneestä A, joka on kiinnitetty 50 m merkkipoijuun. Vene B on kiinnitettynä 30 m poijuun. Veneessä on vain yksi (1) henkilö. Veneeseen on kiinnitetty noin kolmen (3) metrin vetoköysi. Kun koira on noin kymmenen (10) metrin päässä veneestä B, heitetään vetoköysi kokonaan veteen. Koiran tulee tarttua vetoköyteen ja hinata vene B rantaan. Koiran tulee ylittää maalilinja merkkipaalujen sisältä. Ajanotto alkaa ylituomarin merkistä ja se päättyy, kun koiran säkä ylittää maalilinjan. Liikkeen ohjeaika neljä (4) minuuttia.

2.Esineen vienti 30 m.

Ennen varsinaisen liikkeen alkua vene ajetaan 30 m poijulle. Kokeen alussa arvotaan kaikille sama vientiesine, joka voi olla 1.dummy, 2. kelluva köysi, johon on kiinnitetty pieni poiju, 3. pelastusliivit. Koira lähetetään maalilinjan takaa, ylituomarin ilmoittamasta paikasta. Ajanotto alkaa ylituomarin merkistä, jonka jälkeen vientiesine annetaan koiralle.

Vientiesinettä ei saa heittää veteen tai maahan, josta koira ottaa sen. Ajanotto pysähtyy, kun koira on luovuttanut vientiesineen veneelle ja palannut takaisin rantaan maalilinjan ylittäen. Liikkeen ohjeaika neljä (4) minuuttia.

3. Hyppy ja veneen hinaus 50 m.

Ennen varsinaisen liikkeen alkua vene ajetaan 50 m poijulle. Koira lähtee veneestä. Ajanotto alkaa ylituomarin merkistä. Veneeseen on kiinnitetty noin kolmen (3) metrin vetoköysi. Veneessä on kaikilla koirilla sama määrä henkilöitä, kuitenkin vähintään kaksi (2). Vetoköysi heitetään veteen suorituksen alettua. Koiran tulee hypätä veteen ja hinata vene rantaan. Ajanotto päättyy, kun koiran säkä ylittää maalilinjan. Liikkeen ohjeaika neljä (4) minuuttia.

4. Hukkuvan pelastaminen veneestä käsin 50 m.

Ennen varsinaisen liikkeen alkua vene A, jossa koira on, ajetaan 50 m poijulle. Koira lähtee veneestä A. Venettä B ajetaan/soudetaan rannan suuntaisesti 30 m poijun linjalla.

Pelastettava henkilö pudottautuu liikkuvasta veneestä poijun kohdalla. Venettä B ajetaan/soudetaan eteenpäin pysähtymättä. Ajanotto alkaa, kun pelastettava henkilö pudottautuu veteen. Pelastettava henkilö loiskuttelee pelästyneesti merkkipoijun linjalla, mutta ei pidä kiinni merkkipoijusta. Pelastettava ei saa kutsua koiraa, eikä käyttää käskysanoja. Koiran on joko tartuttava pelastettavan kädessä olevaan ”kädenjatkeeseen” (dummy tai vastaava) tai pelastettava tarttuu koiran päällä oleviin valjaisiin. Koira kuljettaa pelastettavan rantaan. Ajanotto päättyy, kun koiran säkä ylittää maalilinjan. Liikkeen ohjeaika neljä (4) minuuttia." Lähde: http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/kokeet/vesipelastus/vesipelastuskokeenliikkeet.htm