Onni kävi treenaamassa Iskän kanssa ja tällä kertaa aiheena oli motivoitu linja. Yhdelle edellisen kerran markkeerauspaikoista vietiin yhteensä kolme damia. Lähetyspaikkoja oli yhteensä kolme. Lähetyspaikat olivat dameihin nähden viistoon oikealla, viistoon vasemmalla ja suoraan edessä. Näissä matkaa noin 50-80 metriä. Yksi lähetyspaikka, sisälsi mäkinousun ja hankaloitti siten linjaa. Matkaa siinä oli noin 50 metriä. Muutoin maasto oli ryteikköistä hakkuuaukeaa. Kouluttaja mainitsi, että kyseinen tehtävä oli tasoa avoin luokka. Erotuksena tietenkin se, että nyt se tehtiin motivoidusti.

Viimeisessä harjoituksessa otettiin häiriölinja, matkaa noin 70 metriä. Kouluttaja heitti ennen koiran lähetystä häiriödamin. Onni ei ollut välittänyt siitä, vaan puksutti perille asti. Osalle häiriö oli ollut houkuttelevampi ja koirat olivat lähteneet sitä hakemaan. Heitä korjattiin siten, että häiriökulma käännettiin 90 asteeseen. Näin koirien oli helpompi päästä yli häiriöstä. Iskä oli tehnyt niin, että oli kääntänyt ensin Onnin rintamasuunnaan häiriödamia kohti, kieltänyt Onnia lähtemästä ja tämän jälkeen kääntynyt reilusti haettavaa linjadamia kohti. Oli ilmeisesti ainoana tehnyt näin. Siten koiran on helpompi kenties hahmottaa, ettei tuota lähdetäkään hakemaan. Tällainen neuvo oli tullut eräässä koulutuksessa keväällä.

Tuntuu siltä, että tällä hetkellä Onnin vahvin osa-alue on nimenomaan linja. Markkeerauksissa se saisi käyttää enemmän nenäänsä ja höseltää välillä vähemmän. Hakuruudussa käy toisinaan väliaikaväsähdys. Onni oli tehnyt tehtävän todella hyvin (Iskän mielipide). Ongelmia ei ollut missään kohtaa harjoitusta. Kerran oli ottanut damin kantonarusta kiinni ja kantanut omituisesti. Kotona meillä on nuo narut otettu dameista pois. Kouluttaja oli sanonut, että Iskän lähetys oli ollut hyvä: pillit ja narut eivät roikkuneet koirassa kiinni, lähetyskäsi ei heilunut turhia, eteen -käsky oli varma ja tasainen. Tähän oli tullut kaikille vinkki, että käskyä kannattaa harjoitella eri äänenpainoilla ja -sävyillä. Kokeessa jännittäminen voi muuttaa äänen täysin erilaiseksi.

Mukavaa siis, että tällä kertaa oli onnistuneempi olo. Ensi kerralla mahdollisesti vesimarkkeerauksia, mikäli Onnin iho on vain siinä kunnossa.