Onni kävi tänään treenaamassa lyhyesti ja tuloksena oli tällainen harjoitus:

"Aivan aluksi vein eräälle moottorikelkkauralle kaksi damia. Ne upotettiin, jotta koira näkisi ne vasta aivan läheltä, toisinsanoen "sokkona". Sen jälkeen menimme toiseen paikkaan. Aukealta, hiekkamontun pohjalta veimme Onnin kanssa neljä damia hiekkamontun päälle. Tarkoituksena oli tehdä motivoitua linjaa. Palasimme hiekkamontun päältä takaisin alas ja teimme linjaa damien luo. Keskeltä linjaa meni poikkipolku, joka toimi häiriötekijänä. Onni teki kaikki neljä linjaa hyvin. Ongelmia ei ollut muussa kuin kantamisotteessa. Se tosin johtuu osin omasta laiskuudesta.

Linjaharjoituksen lopuksi testasin, muistaako Onni "eteen!"- komennon riittävän hyvin. Menimme paikalle, jonne olin aluksi vienyt kaksi damia. Nämä sokkodamit Onni kävi oikein hyvin. Kauimmaisin oli noin 80 metrin päässä. Yksinkertainen eteenpäin tehty linja onnistui jo hyvin. Yhden kerran Onnia joutui huomauttamaan, kun jokin haju vei sen huomion. Huomautuksen jälkeen siitä kohtisuoraan eteenlähetys. Onni lähti ja linja onnistui siinäkin loppuun asti." Damien kanto-otetta Iskä oli pyrkinyt parantamaan tekemällä tokokapulalla vauhtinoutoa. Äiskähän kuuli tästä vasta treenien jälkeen...

Pyryllä pentukurssi meni hienosti. Paikalla oli ollut tosin erään koirarodun edustaja, joka oli ollut hieman pelottava... Harjoitusaiheena oli ollut kontakti. Sellaisia kontaktinottoharjoituksia siis, jotain jokainen koiranomistaja on varmasti tehnyt. Mukana oli myös Jerry. Jerry oli loistanut seuraamalla jopa hetkiä kontaktissa. Jee!