Pääsiäisen pyhinä on kiirettä koirien kanssa, joten nyt tulee vain videopäivityksiä. Arki kun saa niin palataan ruotuun tekstien muodossa.

Pyry sai tehdä eilen pientä hassuttelutreeniä pituusmarkkeerauksen muodossa. 120 metrissä lopetettiin pakittaminen. Olisi saanut mennä varmaan maailman tappiin asti. Matkaa kasvatettiin pikkuhiljaa ja yritin heittää damit aina samaan kohtaan. Pitäisi kiinnittää kamera koiraan tai ostaa zoomaava vekotin. Sorsakameralla kuvaaminen ei oikein tässä onnistunut. Joka tapauksessa pienestä miehestä olen kovin ylpeä. Damit löytyivät myös hangen sisältä ja noudot olivat suoraviivaisia. Myös kanto-ote alkaa vakiintua pääosin hyväksi.

 

Yhtenä päivänä kävimme nometreenien jälkeen tekemässä pienen pätkän tokoa. Aina kannattaa tehdä paikkamakuuta, kun on useampi koira mukana. Tässä harjoiteltiin käskytyksen alaisena toimimista, irtaantumista koirasta sekä paluuta koiran luo. Ajallisesti nämä pätkät eivät olleet pitkiä, mutta se ei ollut tässä harjoituksessa se pääasia. Vitsit näyttäisi hienolta, jos olisi tusina kultaisia tässä samassa rivissä :) En muista näkyykö tässä pätkässä, mutta koirien selän takaa tuli lumet alas eräältä katolta. Kaikki pysyivät tästä huolimatta paikallaan.

 

Viimeisessä videossa yritän parkkeerata Matikaisen jälleen ylipieneen ruutuun. Viime kerrasta on hävyttömän pitkä aika, mutta hyvin sujui taskuparkki. Aloitettiin lyhyeltä matkalta ja pikkuhiljaa kasvatettiin etäisyys. Mukaanottoa täytyy harjoitella jatkossa erillisinä pätkinä. On se hieno koira :) Onneksi kokeissa on tuplasti isompi tuo ruutu. Ei ole silti helppoa sihdata neljääkymmentä kiloa pomppivaa lihaa moiselle alueelle...