Siivoilin laatikoita ja löysin näyttelyarvosteluja niistä parista näyttelyistä joihin Mutikainen on raahattu.

27.3.2010 Pyhäselkä. Tuomari Saija Juutilainen. Onni 9kk.

"Erinomainen urospentu, jolla oikeat linjat ja luusto. Hyvin kaunis pehmeäilmeinen uroksen pää. Hyvin kannettu häntä. Eturinta saisi olla selvempi ja kulmaukset paremmat. Vahvat käpälät. Valmis väri, oikea karvanlaatu. Liikkuu pentumaisesti, mutta sujuvasti. Erittäin lupaava. Mukava luonne"

ROP-pentu + kunniapalkinto. Tämä ei tainnut olla se kerta, kun Onni kompastui omiin tassuihinsa kesken näyttelykehän...

1.8.2010 Joensuu. Tuomari Sue Barnes.

"Lovely head and expression with dark pigment. Good height of neck. Excellent front angulation. Tail well set. Excellent bend and stifle. Good feet. Needing just a little more coat today. Moving well, but topline needs to settle."

Tulos: JUN EH. Ja noottia tuli kyttyräselästä...

6.8.2010 Kuopio. Tuomari Tina Herman.

"Very good type of dog, strong head, good eye, good neck & topline, bit straight upper arm, strong bone, standing east-west in front, strong body, a bit long in loin, correct angulation behind, still very soft on the move, narrow behind and loose in front."

Mitenkähän se Onni on torottanut seistä, kun on sojottanut itään ja länteen. Tällä kertaa huomautettiin löysistä liikkeistä.

7.8.2010 Mikkeli. Riitta-Liisa Lehtonen.

"Erittäin hyväntyyppinen ja -kokoinen nuori uros. Kaunis urosmainen pää. Vahva luusto. Hyvin kulmautuneet takaraajat. Hieman jäykät takaliikkeet. Kaunis karva. Melko lyhyt rintakehä. Seisoessaan sivukuvaltaan hyvin kaunis. Valitettavasti on vielä hyvin löysä liikkuessaan ja liikkuu selkä köyryssä".

Tässä minun mielestäni tuli hyvin ytimekkäästi ilmaistua nuo Omenan "puutteet". Onneksi aika korjaa tuon löysyyden ja kun selän jumituksesta päästään, niin on taas pykälää paremmat asetelmat. Ei voinut kuin nauraa meidän pikku kamelille Hymy

G.Silversurfer07082010-450x300.jpg

Kuva: Kennel Goldfellow