1306080415_img-d41d8cd98f00b204e9800998eNyt ei ole edes onni puolellamme. Kävimme Onnin kanssa starttaamassa Nurmeksen tokokokeessa. Hyvällä fiiliksellä mentiin ja kaikki tuntuikin sujuvan, kunnes... Tuloksena AVO2, 146 pistettä. Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Paikalla makaaminen 10. Ei ongelmia.

Seuraaminen taluttimetta 7. Kuulin tuomarin sanovat luokan jälkeen, ettei hän hyväksy seuraamisessa "sunnuntaikävelijöitä". Tulkitsen tämän niin, että koiran täytyy tapittaa ohjaajaa koko ajan. Omasta mielestäni Onni teki hyvää perusseuraamista. Liikkeenohjaajalla kävi moka, kun sanoi käännökset väärään suuntaan kuin muilla.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0. Onnin bravuuri. En tiedä mikä aivopieru jätkällä kävi, mutta siellä se seistä törötti, kun käännyin. Kehän viereen oli parkkeerattu farkkupösö, joten Onnilla saattoi pösötraumat pulpahtaa pintaan. Mene ja tiedä. Harmittaa, koska ennen ei ole tätä käynyt. Käytännössä tämä liike vei meiltä ykköstuloksen. Jos en olisi niin palikka, olisin tajunnut vähän vilkaista sivulle ja antaa kaksoiskäskyn. 7 pistettä olisi riittänyt ykköstulokseen.

Luoksetulo 5. Edelleen kehän laidalla se pösö... Jätkä tuli tuhatta ja sataa juosten, pää sivulle käännettynä. No silloinhan ei voi nähdä mitään käsimerkkejä kovin hyvin. Hidasti kai pikkuisen, mutta kosahti silti. Suunnitelma B on vaihtaa tuo käsimerkki suulliseen käskyyn. Liikkeenohjaaja ei muistanut, mistä kohti luoksetulo alkaa.

Seisominen 9,5. Oli kai nostellut etujalkoja jossain vaiheessa. Liikkeenohjaaja ei muistanut, tuleeko minun mennä koiran taakse vai ei, niin siinä mietti sitä ääneen ja hänen suulliset ohjeensa tulivat kaikissa liikkeissä eri tahtiin. Välillä kysyttiin tuomarilta ja tuomari saattoi kysyä, että onko valmis. Liikkeen lopuissa ei tullut liikkeenohjaajalta "kiitos", tms. liikkeen päättymismerkkiä joka kerta.

Noutaminen 8,5. Olisimme saaneet enemmän, mutta rovelsi jotain lopussa. Hyvä, että tämä liike on kehittynyt parempaan suuntaan.

Kauko-ohjaus 9. Liikkeenohjaaja seisoi minun ja koiran välissä. Näytti kädellä liikkeet. Ylläripylläri, käsimerkit olivat samat kuin minulla. Näin, että Onni regoi niihin. Sanoin heti käskyn, kun lähti liikkumaan. Mielestäni tästä ei olisi pitänyt tulla näin paljon pisteitä. Syy: eikö käsky tule antaa vasta kun liikkeenohjaaja näyttänyt merkin? Ohjauslätkä oli ilmeisesti ollut voittajaluokassa, mutta siinä oli ollut jotakin probleemaa. Haastava liike meille noissa olosuhteissa.

Estehyppy 8. Kaksoiskäsky istumisessa. Kaksoiskäskyä antaessani liikkeenohjaaja alkoi puhua päälleni, mutta en ihan ymmärtänyt mitä. Itse hypyssä Onni ponnisti tosi kauas esteestä ja hyvin hyvin vinoon. Pelkäsin, että jopa kiertää esteen vierestä sivulleni. Ei kuitenkaan käynyt niin. Hyvä juttu.

Kokonaisvaikutus 8.

Sijoitus 3.

Kyllä harmittaa tuo maahanmeno, mutta onnistumisia tuli asioissa, joissa olikin petrattavaa. Tulos on niin pienestä kiinni! Nyt vasta ymmärsin, kuinka liikkeenohjaajan merkitys ja osaaminen korostuu. Mikäli toimintatavat ovat epäselvät tai jokin menee sekaisin, on koirakon suoritus pahimmassa tapauksessa vaakalaudalla. Meihin tuo ei mielestäni kovinkaan vaikuttanut. Ehkä hieman tuli epävarmuutta, kun ei tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu ja tuleeko kaikki liikkeeseen kuuluvat sanat. Äiskä ja Äiskän tokokoira...

Mitä tästä opimme?

- Häiriötekijöitä, häiriötekijöitä ja vielä kerran häiriötekijöitä lisää treeneihin

- Ei ole olemassa "varmoja liikkeitä"

- Kaikkea voi sattua