Tosimiehellä on aina vähän kakkaa varpaiden välissä. Tosin siinä vaiheessa, kun ulkomuoto ja haju alkavat häiritä kanssaeläjiä, on kuitenkin parempi pysähtyä siistiytymään. Tänään poikien siistimiseen kului tuskaisen hitaasti noin puoli päivää. Kynnet lyhyiksi, pahimmat tassukarvat pois, pesu ja trimmattavaksi. Vettä, shampoota, hoitoainetta ja kynnenpalasia oli lopulta pitkin kämppää. Sinänsä kyllähän me kylpyhuoneen puolella oltiin koko ajan, mitä nyt Pyry livahti kerran shampoot turkissa olohuoneen puolelle. Siinä turkissa kulkee ainakin sata litraa vettä kerrallaan ilman, että edes huomaa. Terveisiä vaan Jänkälle.

Onnin päätin pestä ensin ja jätin sen makaamaan pyyhkeen päälle siksi aikaa, että pesen Pyryn. Hetken kuluttua kuuluu ryske ja rytinä. Onni oli päättänyt kuivata itsensä eteisen mattoon. Siinä se pyöriskeli selällään ja hinkutti itseään tekokuituihin. Silmät olivat oikein sirrilliään ja jätkä hymyili koko naaman leveydeltä. Ihanaa... Ilo loppui lyhyeen, kun tajusi narahtaneensa. Lopulta piti itsekin mennä suihkuun. Ei ollut kovinkaan hehkeä olo, kun naamassa oli karvaa enemmän mitä Iskällä ehkä tulee koskaan olemaan. Koirashampoo kirveli silmiä ja suussa maistui villahousut. Hiukset pestyäni huomasin, että hoitoainekin oli turkanen päässyt loppumaan. Varmaan arvaattekin kenen hoitoainetta käytin. Tuoksutaan poikien kanssa nyt tosi hyvälle.

Trimmaus meni kohtuullisen sujuvasti, meinasi hiki tosin tulla. Niin koirilla kuin ihmisilläkin. Saksit menivät nippa nappa Pyryn turkkiin. Vaikka se onkin mielestäni vasta alkanut kasvaa, niin on se melkoista jankkia jo nyt. Eipähän palele talvella. Onetskista ei voi sanoa samaa. Ulkomuoto on mallia kuivan kesän orava. Täyttä lihasta, täyttä lihasta... Tuota on pakko hokea itselleen siihen asti, että saadaan ukko lihomaan. Nyt kun rintakarvatkin vetäistiin vihtiin niin aika rajulta näyttää. Täytyy tehdä piakkoin reissu koiranruokatehtaalle. Ja nimenomaan ruuanhakumielessä. Ei olla vielä heivaamassa poikia syltyksi, vaikka joskus olenkin uhannut ne lihamyllyyn työntää.

Eilen treenattiin porukalla. Lillerström, Marmelaati ja Zipper olivat poikain seurana. Taas opittiin paljon uutta. Tällä kertaa en tylsistytä porukkaa jorinoilla moisesta. Hyvin meni joka tapauksessa. Loppuviikosta varmaankin jonkin sortin parkkihallitokoa otetaan. Nyt Kiljusten residenssi hiljenee yöpuulle. Rankkaa hommaa tämä koirailu.