1294953655_img-d41d8cd98f00b204e9800998eOnnilla on ollut tänään rankka viikko. Tiistaina Orponaattori harjoitteli tottelevaisuutta virallisluonteisissa harjoituksissa ja keskiviikkona se tutustui Iskän kanssa valjakkohiihdon saloihin. Pyry on ollut kotimiehenä opettelemassa elämän perusasioita lukuunottamatta pieniä kävelylenkkejä lumisessa maastossa.

Tiistain tokotreenit menivät muuten mukavasti, mutta Onni oli hieman levottomalla päällä. Ei oikein tahtonut kuunnella. Neela oli sielläkin, joten liekö seura sekoittanut nuoren miehen mielen. Oliko juoksut tulossa? Menimme tällä kertaa harjoittelemaan kisaavien ryhmään ja jätimme kisoihin tähtäävien joukon pois. Ollaan siis edistytty. Itse liikkeet menivät hyvin, vaikka luntakin tuli kuin Esteristä. Otimme maahanmenoa, paikallaanoloa ja seuraamista. Paikallaolossa yritin kiinnittää huomiota siihen, että Onni menisi nopeasti maahan - viime kisakertoina se on ollut tautisen hidasta. Nyt taas ei ollut mitään ongelmaa. Onkohan minun äänensävyssä sitten joku ero aina kisapaikalla? Jännitänkö? Luoksetulon jälkeen Omppu otti vähän kierroksia ja sai kakkahepulit. Täytyihän sitä läsnäolijoille jokin shownumero järjestää...

(Kuva: Huomatkaa rehottavat "Herra numero 47-rintakarvat". En tajua miten ne aina vaan tursottaa...)

1294953375_img-d41d8cd98f00b204e9800998eOnnin mielestä valjakkohiihto oli ilmeisesti kivaa. Iskää oli opastamassa Reijo Härkönen, joka on koiransa Remun kanssa muun muassa voittanut Suomen mestaruuden lajissa. Aika pätevää treeniä siis jälleen. Onnilla ja Iskällä oli mennyt mukavasti, koira oli kuulema tajunnut pikkuhiljaa mistä on kysymys ja vetänyt Iskän kanssa aika haipakkaa. Kunto ei Matikaisella vielä riitä pitkään vetää, mutta siitä se lähtee. Jos tästä saisi harrastuksen, koiran kunto varmasti kasvaisi. Iskä taitaa saada hiihtokaverin, jos kaikki menee hyvin.

Tänään Onnin ja Pyryn luona kylässä kävi Neela. Onni oli ihan pannarissa. Päästeli todella mielenkiintoisia kurkkuääniä. Ei rassukka tiennyt miten päin olisi ollut. Tyhmä Äiskä ei tajunnut, että ottaa näin kierroksia. Pyry ei ollut moksiskaan, samalla lailla leikki kuin aina ja heitteli kuperkeikkoja. Nyt pojat ovat aika väsyneitä. Onni makaa keskellä lattiaa ja Pyryltä näkyy tassunpäät sohvan alta.

Teimme poikien kanssa tänään Vauhtiraksulle tilauksen. Tilasimme taas jauhelihaa, jauhettua pötsiä, jauhettua lohta ja muutamaa muuta tuotetta. Niitä voidaan esitellä sitten kun saapuvat meille. Liittyvät lähinnä Onnin lihotuskuuriin. Koira on kuin nälkäkurki, vaikka kieli onkin mallia leipälapio kuten oheisesta kuvasta käy ilmi. Pyry taas on niin paksu, että näyttää (toisinaan myös kuulostaa) pieneltä porsaalta.