Tuomari: Kim Granholm, venetuomari Monica Lindroos

Ohjaajat kävivät urakalla uimassa Virroilla koiriensa kanssa (ilmeisesti tapana rypeä jokaisessa luokkanousussa).

16.6. Onni 96 / 100 pistettä

17.7. Onni 98 / 100 pistettä ja luokkavoitto. Siirto avoimeen luokkaan! Hymy

1311064822_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pyryn mummo, Vappu sai viimeisen puuttuvan ykkösen ja Vapusta tuli näin ollen Suomen Vesipelastusvalio!!! Onnea Vappu!! Hymy Maija sai myös puuttuvan ykköstuloksen alokasluokasta (vaatimattomat 100 pistettä...) ja siirtyy näin ollen myös avoimeen luokkaan.

Onnilla lauantaina meni koe kokonaisuudessaan hyvin, tosin olin ensimmäisen liikkeen jälkeen varma, että peli on menetetty. Onni ui maalin ohi kolme metriä eli siitä lähti kolme pistettä. Maalitolppien läheisyydessä oli toisella puolella pitkää heinää oleva kaislikko ja toisella puolella pitkä laituri. Ajattelin, että jatkossakin koira ui laituria kohti ja pisteet lähtevät siitä. Ykköstuloksen raja on 90 pistettä sadasta. Toinen liike eli vienti, Onnin bravuuri, meni täysillä pisteillä kuten myös veneen haku. Hukkuvan pelastuksessa Matikainen ui juuri maalitolpan väärältä puolelta. Pisteitä siis 96 ja ykköstulos.

Sunnuntaina lähdettiin kisaamaan rennoin mielin, sillä tuo tavoitteena ollut yksi ykköstulos oli jo saavutettu. Liikkeet menivät muutoin täydellisesti, mutta venetuomarin mukaan vientiesine oli päätynyt vastaanottajan käteen veden kautta. Rannalta tilannetta ei pystynyt näkemään ja nuo kaksi miinuspistettä hieman jäivät kaivelemaan. Luokkavoitto tuli, vaikkei täysiin pisteisiin yllettykään. Jälkeenpäin kun katselin pistelapuista, näkyi Onni parantaneen uintiaikojaan joka liikkeessä sitten soven. Poika porskuttaa, vaikka onkin vähän kilpakumppaneitaa isompi Hymy Tästäpä on sitten avoimen luokan haasteisiin hyvä lähteä, saa nähdä kuinka siellä aikanaan sitten suttaantuu...