Pistemäärä tottelevaisuuskokeessa oli seuraavanlainen:

Luoksepäästävyys 10. Onni oli hienosti paikallaan ja häntä vähän heilahti, kun tuomari kävi silittelemässä.

Paikalla makaaminen 9. "Jaksankohan mie mennä maahan.." Jätkä meinasi tehdä saman kuin viime kokeessa. Meni kuitenkin yhdestä käskystä. Vauhti oli luokkaa etana. Tuota täytyy alkaa harjoitella vauhdikkaammaksi. En oikein tiedä missä vaiheessa ollaan saatu se noin hitaaksi.

Seuraaminen kytkettynä 9. Tuli nätisti käännöksissä ja rytminvaihdossa. Ei kuitenkaan ollut kovin hyvin kontaktissa. Katseli vähän muualle. Yllätyin, että näinkin paljon saatiin.

Seuraaminen ilman hihnaa 8. Rikitin koiraa vähän ennen suoritusta ja taisi vähän liikaa innostua, kun tökki kuonollaan kämmentäni pitkin seuraamista. Tästä kuulema 8 sen vuoksi, että ylemmissä luokissa siitä rokotetaan ja nyt kannattaa korjata pois. Kontakti tässä oli kuitenkin parempi kuin edellisessä.

Maahanmeno 8. Voi Matikka! Lähdettiin tekemään liikettä ja pyysin Onnia lähteä seuraamaan minua. Mies kuitenkin jäi istua pönöttämään. Olin kävellyt pari askelta kun sen huomasin ja annoin jouduin antamaan toisen käskyn. "Mee sie Äiskä niin mie katon täältä. En mie nyt ehkä jaksa". Itse liike sujui säpäkästi.

Luoksetulo 10. Tämän Omppu osaa ja se näkyy pisteissä. Jes!

Liikkeestä seisominen 9. Kun iso pyörä pyörähtää niin ei sitä aina saa pysähtymään kuin seinään... Ensin katsoin, että voi vadelma, koira meni sitten istumaan. Näin vissiin harhoja, kun toisella katsomiskerralla se näytti sittenkin seisovan. Tarvitsisin varmaankin lasit.

Estehyppy 8. Tässä liikkeessä näkyi vähän sama keskittymättömyys kuin maahanmenoon lähdössä ja seuraamisessa. Hyppäsi ja laittoin heti nokan maahan, oli kuin ei olisi enää hypyn jälkeen välittänyt liikkeestä. Äiskä hämmentyi tilanteesta niin, että oli kävellä koiran viereen väärälle sivulle! Tuomariakin vähän nauratti siinä vaiheessa.

Kokonaisvaikutus 10. Tuomari totesi, että tykkää meidän työskentelystä vaan kovin paljon.

Pisteitä tuli yhteensä 177,5 ja sijoitus oli kolmas. Koirakkoja taisi olla joku reilu 10. Muuten tosiaan olen tyytyväinen, mutta Onnin keskittyminen ei tällä kertaa ollut niin hyvää mitä se voisi olla. Ihan töllöihin töhöilyihin meni pisteitä. Huomasin myös itse, että ainakin yhden kerran sanoin "seuraa"-käskyn ja otin samalla askeleen. En antanut siis koiralle aikaa reagoida. Mutta mitään vakavia puutteita ei liikkeissä ole. Tarkennusta ja hiomista vain. Vielä yksi ykköstulos kiikarissa ja sitten siirto avoimeen luokkaan. Harmittaa kyllä vielä se ensimmäisen kokeen 159 pistettä, kun ihan omaan tötöilyyn kaatui se ykköstulos.