"Epäselvyydet tulivat ilmi, kun huomattiin, että yhden kasvattajan kaikkia polveutumisen varmistamiseen käytettyjä näytteitä ei ole otettu Kennelliiton ohjeiden mukaan. Kennelliittoa on myös erehdytetty rodun pentueita rekisteröitäessä. Ilmi tullut polveutumisen varmistamisen väärinkäyttö tarkoittaa, että kyseisen kasvattajan viime vuosina kasvattamat koirat sekä niiden jälkeläiset siirretään Kennelliiton EJ-rekisteriin.

EJ-rekisteröinti tarkoittaa sitä, että koiraa ei saa käyttää jalostukseen eli sen jälkeläisiä ei rekisteröidä. EJ-rekisteröinti ei rajoita koiran osallistumista muuhun toimintaan, kuten näyttelyihin ja kokeisiin. Omistaja voi tehdä koiralleen polveutumisen varmistamisen, jolloin siirto takaisin jalostuskäyttöön oikeuttavaan rekisteriin on mahdollista. Käytännössä kaikkia koiria ei kuitenkaan saatane siirrettyä takaisin jalostusrekisteriin.

Kennelliitto lähettää asiasta tiedon niille, joiden koiria epäselvyydet koskevat, mikäli koiranomistaja on huolehtinut siitä, että omistajatieto on ajan tasalla.

Coton de tuléarien rotujärjestö, Suomen Kääpiökoirayhdistys ry, on neuvotellut Finnzymesin kanssa alennetun erikoishinnan jäsentensä ja jäsenyhdistystensä jäsenten koirien DNA-tunnistemäärityksistä. Lisätietoja alennuksesta osoitteesta http://www.toydogs.net/skky/uutiset/dnanaytteet.html
"

Lähde: Kennelliitto

Lista koirista: http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/035FB07F-2094-494D-80C6-44086C8513CF/0/EJrekisteriinsiirrett%C3%A4v%C3%A4tkoirat.pdf

Varmaan koiranomistajilla hyvä fiilis, kun postiluukusta kolahtaa asiaa koskeva kirje. Ei ole aina paljoa ihmismielessä järkeä. Heti piti tarkistaa, että eihän Jerry ole listalla. Ei onneksi ollut. Tässä korostuu taas se, että koiraa ottavan ihmisen tulisi ottaa selvää millaiselta kasvattajalta on koiraa hankkimassa. Silloinkin voi vielä mennä metsään, mikäli jalostuksen tarkoitusperät ovat vähintäänkin hämärähköt. Yhden vastuuttoman ihmisen takia tässäkin saa taas kärsiä moni.