Viime päivät ovat menneet tiiviisti töiden ja koulunkäynnin merkeissä. Tiistaina meillä vieraili Jerry-koira. Jerry onkin jo tottunut visiteeraamaan meillä ja tuntee huoneet kuin omansa. Ilostuttaa seurata kuinka hyvin koirat tulevat toimeen. Jerry painaa pari, kolme kiloa, Pyry hilaa painoaan lähemmäs viittätoista ja Onnin paino on tiukasti neljänkympin tuntumassa. Onni ja Pyry ovat ottaneet isovelimäisen tavan olla Jerminaattorin kanssa. Pihalla hippaleikitkin sujuvat ilman huolia. Jerryllä ja Pyryllä ikäeroa on vain pari viikkoa, joten pentumaiset leikit kiinnostavat molempia.

Olen myös harjoitellut näyttelyseisomista molempien kanssa. Ensin Pyry meinasi syödä sormien päätkin, kun oli makkaranpala apuna. Kyllä se sitten siitä. Tässä lähipäivinä täytyy yrittää ottaa seisomiskuvia pojista, jotta nähdään missä mennään. Perustottelevaisuutta tällä viikolla ollaan harjoiteltu erityisesti penskan kanssa. Olen niin iloinen, että se osaa pyytää niin hienosti jo ulos! Viikon aikana on tullut muutama vahinkopisu lattialle, mutta muutoin matot ovat palanneet jo huusholliin.

Eilen saimme koirien ruokatilauksen taas autolta. Siellä oli vaikka mitä. Kymmenen kilon levy jauhelihaa, kymmenen kiloa naudan jauhettua mahaa, viisi kiloa jauhettua lohta... Kokeilimme uutena nyt sellaista kuin "Musch Underdog fat booster". Sitä käytetään lähinnä energialisänä tai jos koiralle tulisi saada massaa. Onnihan on nyt laihistellut, joten yritetään saada muutama kilo takaisin. Näyttelyihin on tällä hetkellä liian kuihelo. Ei näköjään tuolla koiralla pysy yhtään ylimääräinen nahan alla. Fat boosterissa on 40% lihaista rasvaa, 30% kanan nahkaa, 10% kanan sisäelinseosta ja 20% lohta. Aika ytyä tavaraa. Tilattiin myös Murren Voima-Mix- tuotetta, josta valmistajan sivuilla kerrotaan seuraavaa: " Haudutettu kaura, riisi ja pellavarouhe vatsan hyvinvointiin sekä lisäenergian saantiin. Raakana monipuolinen liha- sisäelinseos, josta luonnonmukaisessa muodossa A ja B- vitamiinit, rauta, sinkki ja magnesium. Tuore valkosipuli vastustuskykyyn. Merilevä, aineenvaihdunnan, ihon ja pigmentin edistämiseksi. Hienoksi jauhettu rustoluumateriaali luonnonmukaisessa muodossa hivenaineiden ja mineraalien saamiseksi. Rypsiöljy ja pellavansiemenöljy ihon sekä turkin hyvinvointiin." Mainostaminen on aina mainostamista, mutta kyllä tuossa varmasti on paljon hyviäkin ravintoaineita. Mm. nämä ovat vain Onnille. Pyry vetää pentunappulaa, kun on kasvuiässä. Luita, mahaa ja jauhelihaa saa nyt. Sitten isona muita mössöjä. Milloinkahan itse alkaisi syömään yhtä hyvin kuin koirat?

Olikohan maanantai-ilta, kun meille oli ilmestynyt kantokassillinen isoja ahvenia. Olin hieman laiska niitä alkaa ruotimaan työpäivän jälkeen, joten valmistin Onnille. Keitin kalojan kattilassa varmaankin jonkun tunnin ajan, ettei varmasti mitään loistartuntaa saa järvikalasta. Poimin sitten selkärangan ja suurimmat ruodot seasta pois. Sen jälkeen tungin ahvenet blenderiin ja surautin täysin tasaiseksi mössöksi. Annoin sitten nappuloiden ja veden seassa. Nimittäin upposi! Pentu meni häkkiin syömään omaa iltapalaansa ja Onni ahmi ateriansa täysin rinnoin. Hyvä Onniii!

Tänään onkin sitten tenttiinlukupäivä, pojat saavat luvan hullutella takapihalla kunnes Iskä tulee kotiin. Iskä saa viedä pojat metsään tai rantaan vilskaamaan. Riistaakin pitäisi ottaa sulamaan. Harmi, kun ulkona ei viitsi penskalle näyttää lintua. Ei olisi kovin reilua otattaa lumista lintua suuhun. Täytyy jonkinlainen riistaharjoitusta sisälle varmaankin viritellä. Viikonloppu meneekin sitten koiraluennoilla. Jossain välissä pitäisi ehtiä vielä tapettikauppaan katselemaan olohuoneen tapetteja ja hakea kirjastosta puutarhalehtiä. Ensi kesänä laajennamme takapihaa ja patiota, joten sinnekin tarvittaisiin ideoita. Miten onkin koko ajan näin kiirusta! Onneksi kaksi stressinlievittäjää makaa tuossa lattialla...

Ps. Onnea Zampanzar Sweet Secondsille eli Pacolle:

    Pietari: 22.1.2011 JUN ERI1, JunSert, ROP, RYP-2 + 23.1.2011 JunSert, VSP-juniori

    Onnea myös Goldfellow Starplayer eli Max: Pietari 23.1.2011 ERI1, SERT