Väsynyt koira, paras koira. Pojilla on ollut pari päivää putkeen kunnonkohotusta umpihankijuoksun muodossa. Ajallisesti lenkit ovat kestäneet puolitoista, kaksi tuntia. Tiedustelin Iskältä millainen hönkä päällä siellä painetaan, niin ihmisen statistiikkaa katsottuna rasitusta näyttää olleen. Kaloreita on palanut tuhatkunta per lenkki ja keskisyke on ollut mukavasti koholla. Voi kuvitella mitä rasitus on poikien kohdalla, kun juoksua niillä tulee ristiin rastiin paljon enemmän eikä lumi kanna tassuja samalla tavalla kuin metsäsukset. Ruoka-annosta onkin nostettu molemmille päiville kummankin töntön osalta. Myös bäkkäri on ollut ahkerassa käytössä molemmilla. Jossain vaiheessa kevättä täytyy käyttää pojat hierotettavana. Onnillahan oli viime talvena pikkuisen tuo selkä jumissa ja hieronnan sekä vesiterapian yhdistelmä auttoi siihen hyvin. Silloin Quasimodo -selkä johtui enemmänkin kasvuvaiheesta kuin liikunnan aiheuttamasta rasituksesta.

Nyt molemmat makaavat ihan kuittina lattialla. Ei pääkään nouse lattiasta, vaikka ulko-ovikin kävisi. Nämä ovat parhaita hetkiä esimerkiksi kynsien ja tassukarvojen leikkaamiseen. Ovat hetkinä ainakin parempia kuin tilanteet, joissa koiraa kiinnostaa koko ajan katsoa mitä touhutaan ja pyörittelevät päätään. Samalla tulee tutkittua tassunpohjat ettei näy mitään normaalista poikkeavaa. Pikkuisen jossain vaiheessa meinasi kulua tassunopohjat, mutta bepanthenilla siitä selvittiin. Joku suositteli erillistä tassurasvaa, mutta pepsulla ollaan pärjätty tähän asti. Tällä kertaa olen visusti pitänyt poikien rasvan erillään omastani. Tämän opin silloin kerralla.

Nometreenejä pitäisi viritellä joku päivä. Täytyy vain odotella vapaapäivää tulevaksi, että ehtisi treenailemaan. Metsässä ei viitsi hämärän tullen enää nujuta, vaikka hämärätreenejäkin (eli nenänkäyttötreenejä) kannattaisi ottaa (Kiljusten tuurilla tulee vielä susilauma vastaan. Minähän se hukan suuhun jäisin, muu porukka näyttäisi todennäköisesti auton perävaloja...). Hakuruutuakaan ei ole otettu miesmuistiin. Monimarkkeerauksia pitäisi tarkistella. Ja Onnille sitä nenänkäyttöä... Tokossa pitäisi katsoa Onnin kanssa missä tässä ihan oikeasti mennään ja onko meillä puoliakaan voittajaluokan liikkeistä kasassa. Mutta no stress, lahjattomat ne treenaa Hymy Lepopäivät täytyy pitää ajallaan, se täytyy muistaa. Silloinhan ne opitut asiat hautuvat nykerökorvien välissä ja lihaksetkin saavat palautua rasituksesta.