Mitä yhteistä on Äiskällä ja salamalla? Ensin välähtää ja sitten korjataan vahingot. Yön pimeinä hetkinä se tuntui äärimmäisen hyvältä idealta. Suorastaan suurenmoiselta. Nyt tarkemmin harkitessani en ole enää ollenkaan varma asiasta. Onkohan tässä nyt sellainen Äiskä Posliinikaupassa -efekti päällänsä?

Ilmoitin Pyryn tokon avoimen luokan kokeeseen toukokuulle. Ja Onnin voittajaluokan starttiin. Mahdollisesti tulen katumaan tätä melkoisesti Onnin osalta, mutta jotenkin alkoi ärsyttämään oma saamattomuus tokossa. Ookoo, persaus on ollut tohjona, mutta silti. Ennen nomekautta olisi mukava saada tulos voittajasta. Täytyy listata nyt kunnolla tekemiset tokossa ylös ja harjoitella tavoitteellisemmin. Ja kenties suunnitellakin noita treenejä vähän paremmin... Tähän tarvitsen pikkuisen muidenkin kuin itseni ruoskintaa.

Ehkä aloitan listaamalla missä kunnossa nuo liikkeet ovat tällä hetkellä ja mihin täytyy keskittyä. Vaikka tiedän sen valmiiksi. Noutoihin. Ettei se rävellä.  Pyryllä taitaa kaikki muut liikkeet luonnistua, paitsi

- Paikkamakuu ohjaajan ollessa piilossa (ei olla vielä kokeiltu)

- Luoksetulosta pysäytys (ei olla harjoiteltu vielä ennakoimisen pelossa)

- Estehypyssä esteen takana seisomisen sijasta takaisinpäin hyppy (noh, ei ole kannattanut vielä ottaa)

- Seuraamisessa tarvitaan viilausta (tämä parantunee, kun ollaan otettu lelupalkka käyttöön)

Äsken otin kaukokäskyjä muutamaan otteeseen metrin päästä. Takapalkkana oli rustoluuta ja ei ollut mitään probleemaa. Tekniikka siis kunnossa. Nyt vain etäisyyttä ja häiriötä. Iskä on jälleen varmasti todella tyytyväinen näihin tempauksiin. Toisaalta, jos en saisi näitä älynvälyksiä niin silloin ei oltaisi kasvattajan kanssa ideoitu tiettyjä töhöprojekteja :)

Huomaan tässä selkeästi sellaisen psykologisen asian, että yritän järkeistää itselleni tätä asiaa. Tervetuloa siis seuraamaan vajaan parin kuukauden ajaksi tokoturaamista. Ai niin. Pyrylle pitäisi se linjakin opettaa kunnolla ennen kesää.